Setmanari d'informació local - 138 anys

Aquest dissabte, Greenpeace fa el 'Park(ing) day'

Avui comença la Setmana Europea de la Mobilitat, una setmana en la qual Greenpeace i els seus voluntaris es mobilitzaran per reclamar que les nostres ciutats «tornin llocs més habitables, saludables i més compromeses amb el canvi climàtic».

L'organització ecologista ha assolit el compromís perquè «les ciutats més grans es comprometin a reduir a la meitat les emissions causades pel transport en 2030».

Aquest dissabte 17, des de matí, i en més de 20 ciutats (a Palma , al carrer Unió, 10) els grups de voluntaris de Greenpeace sortiran a reclamar polítiques decidides i ambicioses en matèria de mobilitat urbana i urbanisme. La posada en escena consistirà a realitzar un Park(ing) day, és a dir l'ocupació d'una o diverses places d'aparcament, en les quals durant unes hores l'espai dedicat simplement a tenir un cotxe aparcat s'aprofitarà perquè tingui algun tipus d'utilitat social i de millora de l'espai públic.

D'aquesta manera es visibiliza la gran quantitat d'espai públic que malgastam (entorn del 80% segons càlcul de l'entitat) per tenir cotxes circulant o aparcats, i el potencial que tendria si tot aquest espai s'alliberàs per a altres finalitats.

Greenpeace posa com exemple aquestes dues dades:
- Empram prop de 12 metres quadrats per mantenir 22 hores de mitjana al dia un cotxe aparcat, sinó més. És a dir més del doble del que dedicam al nostre espai de treball, on passam 8 hores o més al dia, o molt superior al que molts nins disposen a les seves cases.
- Cada persona que es desplaça en automòbil requereix d'uns 8 metres quadrats, és a dir 4 vegades més que si es mogués amb autobús, 6 que si ho fa amb bicicleta o 8 si ho fes caminant.
Segons els ecologistes: «reivindicar un nou repartiment de l'espai públic, dotant de més espai als mitjans més sostenibles (marxa a peu, amb bicicleta i autobús) i altres finalitats socials o ambientals, és per tant una de les mesures necessàries per aconseguir que les nostres ciutats es converteixin en espais sostenibles i habitables. O el que és el mateix: reduir els nivells de contaminació que cada any fan que 33.000 persones morin prematurament, disminuir les més de 70.000 persones que en 2014 van sofrir un accident de trànsit en espais urbans o reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle procedents de la mobilitat que té lloc en els nostres entorns urbans i metropolitans, i que aconsegueixen un 10% del total de les nostres emissions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.