Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol: «Hem situat les prioritats socials en l'agenda política»

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que durant l'actual legislatura el seu Executiu ha «situat les prioritats socials en l'agenda política» i que aquesta priorització als pressupostos «permet garantir més justícia social i més igualtat d'oportunitats» per als ciutadans de les Illes.

Així s'ha pronunciat la líder de l'Executiu a l'inici de la seva intervenció al Debat de l'estat de la Comunitat, on ha remarcat el «canvi» duit a terme en la forma de fer política i ha posat l'accent que «ara el Govern dialoga amb tothom, també amb l'oposició».

Armengol ha declarat que s'han canviat les formes de fer política «primer perquè hi creim i, segon, perquè un pacte obliga al diàleg». A més, d'altra banda, ha apuntat que el proper 3 d'octubre tendrà lloc la tercera Conferència de Presidents d'aquesta legislatura.

La socialista, qui ha recordat que la comunitat ve «d'una etapa de desregulació i retallada de drets i de serveis», ha assegurat que el seu Govern és «la resposta política a la mobilització social de tantísima gent».
A més, ha recordat moltes de les mesures implementades com l'eliminació del denominat 'Nivell 33', la Llei de Fosses o la Llei d'Igualtat i ha incidit en la necessitat de «corregir un dèficit històric d'infraestructures».


Dèficit històric d'infraestructures
Segons ha explicat, la crisi econòmica, l'ofec financer o el rebuig a les polítiques anticícliques ha produït que no es construïssin noves infraestructures, per la qual cosa la comunitat «pateix ara un dèficit en escoles, residències, centres sanitaris o instal·lacions hidràuliques, que nosaltres hem de corregir».

Quant a la situació econòmica, la líder de l'Executiu ha recordat que la previsió de creixement és superior a la mitjana estatal i que la xifra d'atur és «molt inferior» a l'estatal.

Així mateix, ha remarcat que Balears és una de les dues úniques autonomies de l'Estat que ha recuperat el ritme de creixement econòmic anterior a la crisi «i som l'única que té uns índexs d'ocupació millors que els que hi havia abans de la crisi».
Segons la presidenta, «podem dir amb certesa que hem viscut un canvi d'escenari econòmic, completament diferent al que teníem fa un any. Ara s'ha consolidat el creixement», ha subratllat.

Armengol ha indicat que el turisme és el «motor» però que no només millora el sector serveis. A més, l'auge del sector turístic, segons ha dit, no només es concentra en el sector hoteler ja que es fa notar en altres sectors de l'oferta, i tampoc no solament s'aglutina en els dos mesos d'estiu, «sinó que, per primera vegada en la història, veiem com la temporada s'inicia al març i s'acabarà al novembre».

D'altra banda, ha remarcat la diferència entre l'abans i l'ara i ha incidit que, «mentre abans s'acotava el cap davant els poderosos, nosaltres defensam unes regles de joc per tots i actuam en defensa de la ciutadania quan es depassen els límits».

Així, també ha destacat la «regulació pública que redueix els desequilibris» o en la «recuperació de drets» duita a terme. «El nostre model econòmic no és perfecte, per això actuam, per corregir desequilibris, per protegir els més febles, perquè tots es puguin beneficiar».

Així mateix, la presidenta s'ha referit a l'atur, «una de les nostres majors preocupacions i ocupacions» durant aquesta legislatura i ha destacat que «som l'única comunitat que té una taxa de desocupació inferior a la qual hi havia quan va començar la crisi». No obstant això, ha recordat que encara hi ha un 13 per cent de ciutadans que volen treballar i no poden i, per això, «nosaltres no ens quedam de braços creuats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.