Setmanari d'informació local - 138 anys

Cultura presenta Fira B!, l'aposta per promoure la indústria cultural de les Balears

La consellera de Transparència, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears, Ruth Mateu, ha presentat aquest cap de setmana el primer mercat professional de música i arts escèniques Fira B!, que se celebrarà a Palma del 28 de setembre al 2 d'octubre, i que ha qualificat com «una de les grans apostes per promoure la indústria de les Illes Balears». La consellera ha defensat el valor de la cultura com a activitat econòmica i professional i «tan digna de ser defensada» com qualsevol altra.

Mateu ha insistit que cultura és un concepte unívoc i de significats ben diversos, i fins i tot «contradictoris», i que «és innegable que l’activitat cultural en el món occidental té un component econòmic». A això, la consellera ha afegit: «que a algú no li interessi o no li agradi veure el vessant econòmic de la cultura no fa que aquest desaparegui; i el deure de les administracions és protegir els productors de cultura perquè, precisament, si no ho feim, els ciutadans no hi tendran accés; només tendran accés a aquella cultura creada per les grans indústries de l’entreteniment».

En aquest sentit, Ruth Mateu ha conclòs afegint que «protegir les nostres -petites, tot s’ha de dir- empreses culturals no és un objectiu de política neoliberal, sinó tot el contrari: suposa un proteccionisme absolutament imprescindible per a la nostra supervivència cultural».

Participació 

L'increment d'oferta i de programadors és notable en comparació amb la de l'any passat, si tenim en compte que l'any passat varen ser 19 espectacles i un total de 42 programadors. Fira B! disposa d'un pressupost de 150.000 euros, dels quals la Direcció General de Cultura n'aporta 70.000 i l'IEB, 80.000.

Antecedents

La Fira B! va néixer el 2015 com a mostra d'arts escèniques de les Illes Balears, inspirada en el Sea Arts (2013) i la Fira Illaescena (2014), i enguany fa un nou pas en la seva evolució i incorpora la música a la seva àmplia oferta de disciplines escèniques teatrals. D'aquesta manera, es pretén donar una major difusió a les propostes escèniques de les Illes, independentment del seu llenguatge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.