Setmanari d'informació local - 138 anys

Xavier Mas portaveu de Terra Ferida: «Els mallorquins i balears ens estam suicidant»

Terra Ferida va néixer a finals del 2014 però ha estat a partir del passat estiu quan més s'ha donat a conèixer, per mor de la massificació de les nostres illes. Ha comptat amb la col·laboració de molts ciutadans que els hi han enviat imatges perquè es poguessin fer ressò de situacions que retrataven el col·lapse viscut així com alguns abusos produïts a les costes i platges. El seu portaveu Xavier Mas ha visitat avui el programa La Vila del Pingüí d'Ona Mediterrània on ha parlat sense embuts, de temes d'actualitat. 

Impacte Terra Ferida

«Molta gent ha contactat amb nosaltres per a denunciar, a través d'imatges, qüestions que es consideren abusives. Molts mitjans de comunicació d'àmbit internacional, s'han interessat per nosaltres»


Ocupació il·legal de platges per iots de luxe

Parlant d'una de les qüestions polèmiques de l'estiu, Mas ens ha explicat l'experiència del seu col·lectiu: «Ens fan arribar unes imatges a partir de les que podem identificar aquests vaixells de luxe, que es lloguen a 400.000 euros la setmana i a partir d'aquí revisam la normativa on es diu que has de tenir uns permisos concrets per a poder portar a terme certes activitats, aquesta gent, no comptava amb els permisos». Mas ha afegit que: «Aquests iots de mega luxe, que han entrat amb força a les costes, descarreguen 20 para-sols i 20 gandules i fan el que volen. Intenten privatitzar espais que són públics» «Des del nostre punt de vista, el turisme de luxe és pitjor que el de classe baixa o mitjana; tuda molt més recursos, sol ser gent estufada que li surten els doblers per les orelles i no es preocupen de res» ha valorat el portaveu de Terra Ferida.


«Volem denunciar el model econòmic que tenim a Les Illes basat en la massificació turísitica, hi ha estudis que demostren que el turisme de luxe consumeix el triple d'aigua que la població local» ha alertat.

Autopista Llucmajor-Campos

Sobre l'autopista Llucmajor-Campos, Mas ha estat molt clar: «Ens entaferreran una autopista Llucmajor-Campos amb el beneplàcit de MÉS i PODEM, que se suposa que són ecologistes» «Els mallorquins i balears en general ens estam suïcidant»»La idea de l'autopista és per acabar d'omplir Portocolom, Cala Figuera, etc...».

Sense límits no hi ha futur

«Som un dels seus impulsors, apostam pel decreixement turístic» «S'ha de deixar d'invertir en promocions, el nostre territori és conegut de sobres així com deixar d'incrementar l'oferta d'allotjament turístic».

Decreixement

En relació al terme decreixement, molt usat darrerament, Mas ha explicat que:

«Apostam pel decreixement, el model que impera avui és el del capitalisme salvatge. Nosaltres fa dècades que usam recursos que no tenim. Trobam absurd anar cap a la desestacionalització, preferim que el turisme es concentri en l'actual temporada, almanco així, la resta de l'any la gent pot viure tranquil·la» «Necessitariem multiplicar per sis o set la mida de les illes per a poder donar els recursos necessaris d'acord a la població».

Premis Turisme Sostenible


Quant a la gala de lliuraments de Turisme Sostenible, el Portaveu de Terra Ferida en fa aquesta valoració: «No és moment de donar premis, sinó de posar-se a fer feina, per això vam col·laborar en l'organització dels Contra-premis».

Sobre el Conseller Biel Barceló

Pel que fa a la valoració de la gestió de la Conselleria de Turisme, Mas ha dit que: «Esperàvem una ecotaxa que revertís l' impacte del model econòmic que tenim» i es que a parer seu, el Conseller Barceló «S'ha posicionat més amb els hotelers i una part d'aquests, li han posat una denuncia per l'ecotaxa» per la qual cosa: «Hauria d'escoltar més a la gent que el va votar» ha conclòs el portaveu de Terra Ferida.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.