Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern obre les portes de la Llotja i el Consolat tots els divendres d'octubre

El Govern ha convidat aquest dijous als ciutadans al fet que coneguin el fons artístic del Consolat de Mar i, així, puguin conèixer les escultures, pintures o tapissos que conformen una col·lecció en la qual destaquen les peces de Joan Miró, obres cedides per altres museus i altres procedents de l'antic Museu Marítim.


Segons ha informat l'Executiu, per donar a conèixer el valor patrimonial de la seva seu, ha programat noves visites a les obres artístiques que hi ha exposades a l'edifici.
Amb el títol 'La Llotja i el Consolat, la mar d'art', el Govern proposa un recorregut per totes les estades on estan les obres que corresponen al fons artístic de la institució, format per escultures, pintures i tapissos de diferents èpoques i autors.


Entre les peces destaquen algunes obres procedents de l'antic Museu Marítim, com els paisatges de Miquel Bestard, el tríptic Mallorca, d'Eliseo Meifrén, cedit pel Museu del Prado, el retrat Femme Oiseau o l'escultura Projet pour un monument pour la ville de Barcelona, de Joan Miró, i els retrats dels presidents de la comunitat, que es troben exposats per ordre cronològic en la capella del Consolat de Mar.


Les visites, que es programen en català i castellà, tendran lloc tots els divendres d'octubre, entre les 19:00 i les 22:45 hores, amb una durada de 45 minuts i d'accés lliure fins a completar aforament.
Per poder participar a les visites conduïdes per guies professionals, és necessari reservar prèviament a través de la web www.caib.es.
Amb aquesta oferta de visites l'Executiu vol obrir les institucions als ciutadans perquè puguin gaudir del patrimoni comú i conèixer millor la seva història.


Visites nocturnes a la Llotja i al Consolat


D'altra banda, el Govern ha indicat que al voltant de 900 persones han visitat el Consolat i la Llotja aquest estiu, dins del programa de visites nocturnes que, per primera vegada, inclouen en el recorregut el terrat de la Llotja.
L'experiència ha rebut excel·lents valoracions per part de les persones que han participat i han pogut visitar l'edifici de nit, gaudint de les vistes que ofereix el terrat i el port de Palma i coneixent el valor patrimonial del conjunt arquitectònic on està situada la seu del Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.