Setmanari d'informació local - 138 anys

Munar: «Som morta políticament, econòmicament i socialment»

L'expresidenta del Parlament i del Consell de Mallorca Maria Antònia Munar ha reconegut, a preguntes del fiscal anticorrupció Juan Carrau, que tant ella com altres dos exalts càrrecs d'UM varen cobrar un suborn de quatre milions d'euros a canvi de l'adjudicació dels solars de Palma de Can Domenge. «Estic molt penedida», ha manifestat entre llàgrimes, després de la qual cosa ha demanat «perdó per tot el que ha passat».

L'acusada, per qui la Fiscalia reclama quatre anys de presó i una multa de set milions d'euros, s'ha posat a plorar durant l'interrogatori i ha assegurat, després de mostrar-se d'acord amb les acusacions que pesen sobre ella, sentir-se incapacitada per respondre a totes les preguntes del fiscal: «Han passat deu anys i estic en tractament psicològic», ha apuntat.

Així, en ser interpel·lada sobre quina quantitat va percebre dels quatre milions d'euros, ha respost: «La veritat, no sé quant vaig cobrar jo».

El representant del Ministeri Públic li ha demanat de quins béns disposa, a la qual cosa la inculpada ha assegurat no tenir «absolutament gens» com tampoc cap compte «ni a Andorra ni en cap altre lloc». «Tots els béns, fins i tot el meu domicili conjugal i la meva herència, tot està embargat. Després de tota una vida intentant creure en la igualtat, no tenc llibertat i estic morta políticament, econòmica i social», ha remarcat.

No obstant això, ha apuntat que ha intentat pal·liar el perjudici causat amb aquests fets mitjançant el pagament de 150.000 euros i ha recordat que fa un any «vaig decidir cooperar amb la justícia. Vaig pensar que podia arribar a un acord global» per totes les causes en les quals ha estat investigada.

L'expresidenta de l'extinta UM -la formació es va dissoldre el febrer de 2011 pels nombrosos casos de corrupció que pesen a les seves esquenes- sol·licitava inicialment la seva lliure absolució en negar fins ara haver cobrat suborn algun com a condició per adjudicar els terrenys, un suposat pagament del que assegurava que va ser «completament aliena».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.