Setmanari d'informació local - 138 anys

El Cap Superior de la Policia espanyola a Balears entra en política i adverteix «els que cerquen la separació d'Espanya»

5026

La celebració del dia de la Policia Nacional espanyola i del patró d'aquest cos, l'Àngel de la Guàrdia, va servir perquè el el Cap Superior del cos policial, Antonio Emilio Jarabo, emetés opinions polítiques durant el seu discurs i advertís les formacions polítiques «que cerquen la separació d'Espanya d'algunes Comunitats Autònomes» que «tots estam obligats a complir la legalitat vigent i la Constitució».

Excepte autocrítica i propòsit d'esmena, hi hagué un poc de tot a l'acte presidit per la presidenta Fancina Armengol.

A banda de Jarabo, també intervengué Evelio Antich, delegap provisional del govern espanyol en funcions. Antich destacà, durant el seu discurs per la celebració del Dia de la Policia que en 2016, «entre tots els èxits assolits en el darrer any», l'operació que a l'abril va permetre detenir a Palma a «un jove relacionat amb l'organització terrorista Daesh», fet que definí com «un clar exemple» que el Cos «està molt atent davant les noves amenaces».
La llista d'assistents a l'acte inclou autoritats civils i militars, com els presidents del TSJB, Antoni Terrasa, i de l'Audiència, Diego Gómez Regno; el fiscal superior Bartolomé Barceló; el comandant militar, Juan Cifuentes, el president del Consell, Miquel Enseñat, l'edil de Seguretat Ciutadana de Palma, Angélica Pastor, i el coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló, entre molts altres. També hi assistiren Agustín 'el Casta' que tant agrada als arribats de fora quan ridiculitza els mallorquins i Jasé Ramón Bauzá, a qui tant li agada assistir a esdeveniments on hi ha homes uniformats.

En l'acte es va condecorar a nombrosos policies i es va lloar la gesta de l'agent Gabriel Muñoz, que l'agost passat va salvar a dos nins a la platja de Son Serra de Marina.

Entre les múltiples distincions, en l'edició d'aquest any destaquen les concedides al jutge instructor de la trama de corrupció en la caserna de Sant Ferran, de la Policia Local de Palma; i al capità del Grup d'Informació que està al capdavant de la mateixa per part de l'Institut Armat.

La Prefectura de Policia va realitzar, entre unes altres, les següents condecoracions: creu al mèrit policial amb distintiu blanc a Manuel Vicente Penalva Oliver, magistrat del Jutjat d'Instrucció 12, que va recollir el jutge degà Martinez Espinosa; Ramón Luis Vázquez, fiscal coordinador d'Estrangeria del TSJB; Francisco Eusebio Lozano, coronel de l'Exèrcit de l'Aire i cap del Sector Aeri de Palma; Antonio Ortiz, tinent coronel d'Infanteria i cap de comunicació de la Comandància balear; Javier Guerra, capità del Grup d'Informació de la Guàrdia Civil; Ignacio Landa, advocat de l'Estat; Carlos Botán, delegat de Prosegur, i Gabriel Rubert, funcionari de la Seguretat Social.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.