Setmanari d'informació local - 138 anys

El Freu de Sa Dragonera, vuitena reserva marina

5262
Ampliació del Freu de Sa Dragonera.

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres la creació de la Reserva Marina del Freu de Sa Dragonera, que compta amb 921 hectàrees i permetrà regular activitats com la pesca a la zona.

El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha assenyalat que les reserves marines són un element bàsic per a la gestió pesquera, ja que «limiten l'explotació dels recursos marins vius per incrementar la repoblació d'alevins i fomentar la proliferació de les espècies marines objecte d'explotació o protegir els ecosistemes amb característiques diferenciades».

En aquesta línia, Vidal també ha destacat els paisatges submarins de sa Dragonera, ja que compten amb nombroses prades de posidònia oceànica, molt esteses cap al sud, que actuen com a zones d'elevada producció biològica i de producció d'espècies d'interès pesquer.

Segons ha informat el govern, entre altres mesures,la creació d?aquesta Reserva Marina prohibeix els sistemes de pesca més agressius en aquesta zona (com la pesca submarina o d'arrossegament), mentre que altres modalitats d'arts menors i pesca recreativa de superfície requeriran autorització.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.