Setmanari d'informació local - 138 anys

Pep Lemon haurà de canviar de nom

5286
Pep Lemon ha penjat aquesta imatge a través del seu compte de Twitter. | Pep Lemon

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha fallat a favor de Pepsico Inc en la disputa que manté amb la mallorquina Pep Lemon pel nom de la seva marca.

Així ho ha confirmat la sòcia fundadora de Lemon Factory, Carmen Verdaguer, que ha explicat que si no recorren la sentència en deu dies, Pep Lemon haurà de canviar de nom.

Per això, la marca mallorquina avalua en aquests moments les seves opcions davant una sentència que consideren «poc argumentada».

Així mateix, també està estudiant si pot continuar fent ús del nom mentre la sentència estigui recorreguda.

Dimarts que ve la companyia mallorquina preveu oferir una roda de premsa per a explicar els detalls de la sentència i expressar el seu punt de vista.

Litigi amb la multinacional
Fa aproximadament tres anys que es va registrar legalment la marca Pep Lemon, i mig any després es van registrar altres productes com Pep Cola, Pep Orange i Pep Toni.

La multinacional de refrescs Pepsico Inc va remetre un escrit de protesta a l'Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM), qui va denegar a Lemon Factory la possibilitat d'utilitzar el nom Pep en les seves begudes.

Després que fracassaren les negociacions entre Lemon i Pepsi, va recaure en mans del jutge la tasca de decidir si Pep i Pepsi es podien confondre de cara al consumidor mitjà, una disputa legal que finalment ha guanyat la multinacional.

Campanya a les xarxes
Durant tot aquest procés, Lemon Factory va iniciar una exhaustiva campanya de comunicació en xarxes socials amb l'etiqueta #PepsinomePipses en la qual enumerava les diferències entre ambdues marques, posant l'accent en la seva imatge corporativa, els seus ingredients i composició o les seves xifres.

En aquest sentit, Lemon Factory assegura que no utilitza el nom 'Pep' per a evocar una connexió amb Pepsi sinó que és un nom propi molt comú en les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.