Setmanari d'informació local - 138 anys

La desfilada del 12 d'octubre a Madrid «passada per aigua»

5376
Desfilada 12 d'octubre.

L'acte central en el dia de la festa nacional espanyola consistent en un homenatge a la bandera i als qui varen donar la seva vida per ella, seguit per una desfilada dels militars ha estat marcat per la pluja, que ha reduït a la meitat l'espectacle de més de 800.000 euros. Es tracta d'un acte històric, la primera Hispanitat en funcions.


La presidenta de Madrid, Cristina Cifuentes, ha estat l'encarregada de rebre les autoritats que anaven arribant a la plaça de Neptuno de Madrid, tot lluint un vistós paraigües amb la bandera d'Espanya.


A causa de la pluja, el passeig del Prado s'ha convertit en una passarel·la de paraigües i l'acte s'ha reduït a poc més d'una hora i mitja. A més del govern en funcions, els reis d'Espanya també ha presidit l'acte, acompanyats de les seves filles.



El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont i el president del País Basc, Urkullu s'han abstingut de la desfilada militar i de l'homenatge a la bandera espanyola. Tampoc ha assistit a l'acte la navarresa Uxue Barkos, Ximo Puig del País Valencià, alguns dirigents de Podemos, i la batlessa de Madrid, Manuela Carmena que és de viatge a Llatinoamèrica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.