Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP de Calvià reivindica ara els glosadors i proposa que s'ensenyi a glosar a l'escola

5514

Sembla que el flamant nou premi Nobel de Literatura, Bob Dylan, a la fi tendrà raó i de veritat els temps estan canviant. Almanco al PP de Calvià, que no fa tant censurava els glosadors i ara no només els reivindica, sinó que proposa que s'ensenyi a glosar a l'escola.

«Calvià és cuna (sic) de cultura popular, sabiesa (sic) feta durant generacions, una figura emblamàtica (sic) per donar a conèixer són els Glosadors Mallorquins, glosar, improvisar cantant sobre qualsevol tema, amb una composició que té rima i ritme, és una tècnica, i com a tal es pot aprendre. Molts de glosadors mallorquins no saben llegir ni escriure, però tenen una capacitat memorística i un domini de la llengua popular immens; són àgils mentalment, capaços de contestar qualsevol enviat (sic). Aquests glosadors no tenen successors, avui ningú no canta al camp. És necessari introduir la tècnica del glossat entre els més joves. Hi ha gloses, cançons, que han esdevingut tradicionals, que el poble s'ha fet seves i de les quals ha oblidat l'autor, podria ser una activitat oferida per part de l’ Ajuntament a les escoles de primària del terme», diu textualment la proposta que durà el PP al proper plenari de l'Ajuntament de Calvià.

Cal recordar que en l'anterior legislatura, el regidor de Festes de l'equip de Manuel Onieva, Miquel Bonet, prohibí que «es pogués dur a terme en cap espai públic de la vila» una glosada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.