Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB s'ha reunit amb Barceló per presentar-li les propostes ecologistes en relació a la problemàtica turística

5536
EL GOB s'ha reunit amb Biel Barceló per presentar-li les propostes ecologistes en relació als aspectes més preocupants de la qüestió turística.

El GOB s’ha reunit aquest dimecres amb el Vicepresident i Conseller d’Innovació, Hisenda i Turisme arran d’una reunió sol·licitada pel grup ecologista per abordar les solucions que des de la perspectiva ecologista consideren que cal abordar en relació a les «problemàtiques turístiques derivades de la massificació» però també per tractar aspectes de la política turística que està impulsant el Govern.

Des del GOB expliquen que es mostren crítics amb la política turística del Govern, ja que, asseguren «no fa més que propiciar la generació d’una bombolla turística». Per això, i davant «la incapacitat de posar límits i regular les activitats amb més decència sobre el territori» el GOB ha presentat aquest dimecres una sèrie de propostes concretes enfocades al decreixement turístic, el qual consideren «indispensable per equilibrar i diversificar el nostre model econòmic».

En aquest sentit, el GOB parteix de la petició d’un pla estratègic de decreixement turístic, lligat a la diversificació econòmica basat en mesures com: el desenvolupament de polítiques de prevenció i compensació dels impactes negatius del turisme, la posada en marxa d’una política de regulació de tots els pisos turístics (garantint prioritàriament el dret a l’habitatge de la població), creació de polítiques que garanteixin la socialització dels guanys, no només de les despeses; la suspensió indefinida de la tramitació de llicències pels establiments d’allotjament turístic o habitatges d’ús turístic, etc.

El GOB recalca que «de no ser així, aquest govern, continua amb la tendència de les velles polítiques responsables d’hipotecar el model productiu de les Illes, focalitzant-lo cap a un únic sector econòmic». Per això exigeixen un plantejament de política turística «valenta i decidida» per posar fi a la «centralitat econòmica del sector turístic i amb el model turístic «massificador» actual que no són capaços de controlar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.