Setmanari d'informació local - 138 anys

La historiadora Maria Barceló serà la pregonera de la Festa de l’Estendard

5538
Maria Barceló Crespí serà la pregonera de la Festa de l'Estendard.

La historiadora Maria Barceló Crespí serà la pregonera de la Festa de l'Estendard. L'àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística ha triat Barceló «pel seu coneixement de la Palma medieval, que ha investigat des de tots els camps i àmbits», segons ha informat el regidor de Cultura, Llorenç Carrió.


Maria Barceló Crespí és doctora en història. Es va doctorar amb la tesi 'La Ciutat de Mallorca'. El 1984 obtingué la plaça de professora titular d'Història Medieval a la Universitat de les Illes Balears i des del 2011 és catedràtica d'Història Medieval. Fou la primera dona a formar part de la Junta de Govern de la Societat Arqueològica Lul·liana, institució que va presidir durant 18 anys. Barceló ha publicat nombrosos llibres i articles; i ha presentat comunicacions a congressos nacionals i internacionals en els quals ha divulgat la història de Mallorca. El 2005 va rebre el Premi Ramon Llull.


Per la seva banda, Maria Barceló ha explicat que basarà el pregó en la ciutat que va conèixer Ramon Llull, un tribut que permetrà tancar la commemoració del 700 aniversari de la mort del filòsof. La historiadora ha recordat els aspectes que sempre ha estudiat de la Ciutat medieval: «la ciutat físicament tractada i les gents de la Ciutat des del punt de vista social i cultural».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.