Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB lamenta «la visió centralista i retrògrada del Constitucional»

5556
La delegació d'EU de Menorca amb el coordinador d'EUIB, Juanjo Martínez.

Esquerra Unida de les Illes Balears ha lamentat aquest dijous «la visió centralista i retrògrada del Tribunal Constitucional» respecte a l'anul·lació de la llei catalana contra la tauromàquia. I han aprofitat per instar als grups parlamentaris de les Illes a «trobar la fórmula legal per impedir les corregudes a les Balears».


El grup parlamentari ha denunciat que el Tribunal Constitucional és una institució «conservadora, molt polititzada i extraordinàriament centralista». I, en aquest sentit, assenyalen que la sentència s'ha d'entendre «en aquest context» i amb les pressions dels sectors taurins, «que encara tenen molta força en la dreta espanyolista».


Esquerra Unida a les Illes Balears ha recordat que l'anul·lació de la llei catalana es produeix a pesar de reconèixer la competència de Catalunya per a regular els espectables públics i la protecció dels animals, però «s'acull a la legislació del PP» que va declarar una de les tradicions «més cruels de l'Espanya negra» com a «patrimoni cultural immaterial». I asseguren que és aquesta la «declaració aberrant» que ha utilitzat el sector majoritari del Constitucional per anul·lar la llei catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.