Setmanari d'informació local - 138 anys

Pot realment ser ministre José Ramón Bauzá?

5610

Des que va aconseguir ser Senador a través del xantatge als seus propis companys de partit, José Ramón Bauzá, per a qui el món comença i s'acaba a Madrid, la seva ciutat natal, té un sol objectiu: ser ministre.

«M'he autodescartat com a ministre», va dir després de la victòria de Rajoy a les eleccions generals del 2011.

El mes de juny de 2015 ja va fer una intensa feina 'de passadissos' per aconseguir que Rajoy el digitàs, aleshores aspirava, ni més ni menys que a ministre d'Educació.

Ara, l'expresident del Govern José Ramón Bauzá assegura a qui el vol escoltar, que en les darreres setmanes ha rebut nombroses telefonades «d'els grans del turisme de tota Espanya, no només dels hotelers, ni només de Balears», per demanar-li si acceptaria que el proposessin com a ministre de Turisme a Mariano Rajoy. I, patèticament, afirma que no és ell qui cerca el suport del sector per ser ministre, sinó que són ells els qui l'han telefonat.
«Per a mi és un honor que unes persones que cerquen grandíssims gestors pensin en mi i els he dit que estic disposat a assumir els reptes que em proposi el president», va declarar Bauzá.

Però, realment, més enllà dels seus somnis de grandesa, quines possibilitats té Bauzá? Per respondre a l'interrogant cal tenir en compte sis dades:

  • Bauzá va ser presentat com la perla del PP balear quan Jaume Matas va fugir als Estats Units després de la derrota del 2007 i el seu braç dret, Rosa Estaràs, derrotada en les batalles internes, va cercar asil a les llistes europees. «A aquest, cuidau-lo», va demanar l'eurodiputada als dirigents del PP. Avui Rosa Estaràs no es parla amb Bauzá.

  • Bauzá no compta amb el suport del PP de Balears.

  • José Ramón Bauzá ha tengut els pitjors resultats electorals del PP a les Illes Balears. Des d'aleshores ha perdut molt de crèdit a Madrid.

  • Maria Dolores de Cospedal, secretària general del PP estatal era una de les màximes valedores de Bauzá. Avui, en privat, es mostra farta i fastiguejada de que Bauzá tot lo dia li faci la bona.

  • El sector hoteler no dóna suport a a que Bauzá sigui ministre.

  • El vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, va mostrar la seva total oposició al fet que l'expresident del Govern arribi a ser ministre: «Seria nefast per Balears que Bauzá fos ministre. Com a president del Govern no va demostrar precisament defensar els interessos de les Illes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.