Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI reclama un augment del pressupost educatiu i la disminució de ràtios

5640
Conselleria d'Educació.

El Conseller Martí March ha presentat aquest dilluns a la Mesa sectorial el document 'Cap a l'èxit educatiu'. Davant la presentació del document, l'STEI ha anunciat que valora positivament i comparteix la preocupació de la Conselleria per millorar els índexs educatius a tots els nivells. Però, han assenyalat una sèrie d'interrogants que, des del sindicat, asseguren que a hores d'ara no tenen resposta. «Globalment el document és una declaració d'intencions que requereix concreció», han afirmat.


En aquest sentit, l'STEI ha assenyalat que el document 'Cap a l'èxit educatiu' necessita una memòria econòmica, ja que de moment, no s'explicita. Asseguren que cal un «augment significatiu» del pressupost d'educació. D'altra banda, reclamen la necessitat de disminuir les ràtios o de recuperar el professorat de suport a tots els nivells.
Una altra condició, que des de l'STEI consideren necessària és l'estabilitat de les plantilles als centres educatius, ja sigui amb un augment de les places ofertades a les pròximes oposicions o donant continuïtat als pactes d'estabilitat del professorat interí.


D'altra banda, afirmen que un altre dels temes recurrents al document presentat pel conseller d'Educació són les constants referències al 'Pacte per l'educació'. Pacte que, segons han assegurat, està en procés de debat en el si del Consell Escolar de les Illes Balears i, recorden, que ni l'STEI ni la plataforma CRIDA varen signar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.