Setmanari d'informació local - 138 anys

Consell d'Eivissa i Aliança Mar Blava anuncien l'arxiu del projecte petrolífer

5686
Membres del Consell d'Eivissa i Aliança Mar Blava.

El Consell d'Eivissa i l'Aliança Mar Blava han anunciat l'arxiu definitiu del projecte petrolífer de Schlumberger previst entre el nord de les Illes Balears i el golf de León.

Després de rebre un informe ambiental desfavorable i la petició d'arxiu per part de l'òrgan mediambiental, el projecte ha quedat desestimat, segons la resolució publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat.

En relació al projecte de Spectrum, des de Mar Blava recorden que el 20 d'abril va finalitzar el termini que la companyia tenia per iniciar el procés d'informació pública. El 3 de juny, el Ministeri d'Indústria va concedir una pròrroga de 9 mesos, que acabarà al gener.

«Encara que hi ha un informe del Ministeri de Medi ambient en contra del projecte, creim que hi ha hagut pressions per part d'Indústria per prorrogar-ho», han assenyalat des de Mar Blava, que han exigit que Spectrum renunciï al projecte.

«Si s'inicia el període d'informació pública, les institucions ens posarem en marxa per iniciar la recollida i presentació d'al·legacions i no descartam la possibilitat de presentar batalla legal», ha dit el portaveu Carlos Bravo.

Per la seva banda, Vicent Torres ha assegurat que «la societat eivissenca es comportarà com un mur, unida enfront de les prospeccions».

Igualment, han recordat que un informe de la direcció general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar diu clarament que el projecte «vulnera la normativa actual pel volum d'impactes sísmics i la seva afectació al corredor de cetacis i espècies amenaçades».

Si la companyia no completa el procés d'informació pública abans del 20 de gener, el projecte caducarà definitivament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.