Setmanari d'informació local - 138 anys

Demà es presenta el Fòrum turístic de Porreres

Serà un espai de col·laboració que convida a tots el veïns i sectors econòmics de La Vila a participar-hi

5824

Demà a les 20h, a la Biblioteca Municipal es presentarà el Fòrum Turístic de Porreres. El fòrum és obert a tots els ciutadans que vulguin participar i compartir amb empresaris turístics, Ajuntament i teixit associatiu del poble, la seva visió sobre el turisme sostenible. A hores d'ara, ningú dubta de la importància que el turisme ha agafat a La Vila gràcies en bona part al boom dels habitatges de vacances i la creació de gairebé 1000 places turístiques que han permès a dotzenes de famílies capejar la forta crisi econòmica.

La idea, mitjançant aquesta iniciativa innovadora, és implicar al màxim de veïnats i sectors del poble en la qüestió del turisme sostenible. Tant als professionals que hi treballen en el seu dia a dia; restauradors, comerciants, picapedrers, fusters, llanterners, empreses de gestió i lloguer d'habitatges, personal de neteja, etc...com als que tenen altres ocupacions. Es vol potenciar la cohesió social de Porreres convidant a tothom, independentment dels seus interessos i sensibilitat ideològica, a participar en la trobada. Precisament davant algunes veus d'alarma que alerten sobre la possibilitat que aquest tipus de turisme es pogués desbocar tot creant efectes negatius pels residents habituals com saturació, augment de preus dels habitatges, etc... El fòrum mostra el seu interès en què totes les veus prenguin part d'un debat constructiu, enfocat al desenvolupament racional del turisme sostenible.

El seu objectiu doncs és fer una aposta clara per aquest tipus de turisme, a partir de l'espai de col·laboració que serà el Fòrum i entenent que, com més gent expressi les seves opinions i propostes, més fàcil serà portar a la practica un model la idea central del qual, és fer arribar els beneficis del turisme a un major nombre de persones, així com debatre i escoltar els diferents enfocaments que es puguin tenir sobre la qüestió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.