Setmanari d'informació local - 138 anys

Josep Melià: «S'està demostrant la utilitat de tenir un sol diputat a Madrid»

«Palma és l'assignatura pendent d'El PI»

5844
El diputat del PI Josep Melià, a l'esquerra de la imatge. | Ultima Hora

El diputat d'El PI al Parlament, Josep Melià, ha visitat el Programa La Vila del Pingüí d'Ona Mediterrània i ha parlat de diverses qüestions de l'actualitat política així com del seu partit.

Internalització la plantilla d'IB3

«Estam molt preocupats per la marxa d'IB3, esta perdent audiència, capacitat de cohesió social de les Illes Balears, hi havia un compromís de l'actual govern d'avançar cap a un nou model d'IB3. El Govern no pot ometre els seus compromisos en aquesta qüestió. Vàrem presentar una iniciativa perquè es constituís un consell assessor. D'això per ara, no hi ha res de res».

Comissió investigació de Sa Nostra

«Una cosa és salvar del naufragi allò que quedi de Sa Nostra, i una altra cosa seria potenciar la Caixa d'Estalvis, que avui només en queden dues a l'Estat espanyol i una d'elles és la de Pollença. El Govern hauria de fer una aposta real per la Caixa d'estalvis de Pollença».

PNB o PDECAT?

«Ens definim com un partit balearista, que defensa les màximes quotes d'autogovern, el concert econòmic, que es respecti la seva llengua i la seva cultura. No ens hem d'emmirallar en partits de fora de les Illes Balears».

Tendències dins el PI

«El PI és un partit plural on hi ha gent més nacionalista, més regionalista, amb sensibilitat més de centreesquerra o centredreta. El PI és un partit centrista que defensa els interessos de les Illes Balears. Tenim vocació de partit ampli i tot partit ampli té diversitat interna».

Els temps d'Unió Mallorquina

«Com a crític vaig estar enfrontat amb la direcció d'aleshores, si t'enfrontes és perquè veus coses que no t'agraden. No compartíem, el sector crític, la recerca del poder sempre i a qualsevol preu, sense mirar si era coherent amb els nostres plantejaments polítics».

El tracte que rep Munar en relació a altres polítics corruptes

«No m'agrada entrar en valoracions de com ho fa el poder judicial. La nostra responsabilitat és política i respectar el que faci la justícia» «És evident que hi ha partits que resisteixen millor els casos de corrupció, però no vull entrar en aquest terreny».

La liquidació legal d'Unió Mallorquina

«Són sensacions agredolces, però en política has de tenir el cap fred».

Reptes d'El PI cara al 2019

«Volem que la gestió de l'aeroport així com les costes i el litoral siguin gestionats des de les Illes Balears, el concert econòmic, aquestes són les nostres prioritats, que es respecti i defensi la llengua i cultura d'aquestes illes. Depenent del plantejament que faci cada partit ens podrem trobar o no. No som la crossa ni el satèl·lit de ningú. Volem definir-nos en funció de nosaltres mateixos».

El PI a Ciutat

«Palma és l'assignatura pendent. Nosaltres som un partit molt de proximitat i això a Palma, no funciona. Als pobles és més fàcil arribar a la gent, en el cas de Palma, els mitjans filtren una mica aquesta relació polítics-ciutadans» Com que tenim poc impacte mediàtic tenim especials dificultats a Palma. Intentam reforçar la nostra estructura a Ciutat i als seus barris».

La relació amb MÉS per Mallorca

«Tenim una relació cordial amb MÉS. Vàrem proposar fer una llista conjunta per a les eleccions generals amb l'objectiu d'obtenir un diputat exclusivament balear al Congrés. Justament s'ha demostrat el joc que dóna l'únic diputat de Coalició Canària i la capacitat que té per treballar per la seva terra. La nostra proposta no era tant de coalició com de donar suport a una llista de país que defensàs un finançament just, la insularitat i el règim econòmic, qüestions essencials per les Illes Balears. Aquest plantejament no va ser compartit per MÉS i, malauradament, no va fructificar. Venim de cultures polítiques diferents i tenim plantejaments diferents però en moltes qüestions coincidim; llengua i cultura, el TIL, etc...en canvi en temes de tipus tributari o pressupostari estam allunyats els uns dels altres».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.