Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB alerta que el creixement econòmic és «profundament desigual»

5852
Esquerra Unida a les Illes Balears alerta sobre el creixement econòmic «profundament desigual».

Esquerra Unida a les Illes Balears ha denunciat aquest dijous que «cada vegada són més els aturats de les Balears que no reben cap tipus de prestació». En aquest sentit, han assegurat que el creixement econòmic de les Illes Balears és un fet inqüestionable, però en aquest creixement, que es produeix per l'arribada de més turistes «prestats» per altres destinacions que viuen situacions de conflicte, és «profundament desigual» i «no suposa una millora de la qualitat de vida per a una part important de la població».


Asseguren que, a pesar que bona part de les empreses es resisteixen a la contractació de nous treballadors i prefereixen allargar la jornada de les seves plantilles, l'augment de l'activitat ha obligat a noves contractacions, que en la seva gran majoria són «precàries».

Així, EUIB ha apuntat que en els últims 12 mesos s'ha produït una reducció de nombre d'aturats registrats del 15%, però la xifra actual encara és de 57.007 persones, una xifra que, segons han assegurat «augmentarà els pròxims mesos», ja que, «enguany molts d'establiments han allargat la temporada fins al novembre».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.