Setmanari d'informació local - 138 anys

Primeres Jornades per «revisar i modernitzar la cultura popular i tradicional»

5874
Inauguració Primeres Jornades de Cultura Popular i Tradicional.

El vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, ha inaugurat aquest divendres les Primeres Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Balears, organitzades pel Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional.

També ha participat en la inauguració el director general de Cultura del Govern, Jaume Gomila, segons ha informat el Consell de Mallorca.

Aquest divendres i dissabte, en l'Arxiu del Regne de Mallorca, experts i representants de l'àmbit debatran entorn de la cultura popular i el patrimoni immaterial.

Segons han informat des del Consell Assessor de Cultura aquestes jornades «cerquen revisar i modernitzar la Llei 1/2002, de març, que regula la cultura popular i tradicional de les Illes».

El primer de tots els actes ha estat una taula rodona moderada pel president del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional, Andreu Ramis, i en la qual han intervingut el conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles; el director general de Cultura, Jaume Gomila; el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig; la secretària de la Comissió Assessora de Cultura Popular del Consell de Menorca, Pilar Vinent; el conseller d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell d'Eivissa, David Ribas; i, Jaume Escandell en representació de la consellera de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell de Formentera.

En la seva intervenció, Francesc Miralles ha destacat «la importància d'arribar a la ciutadania», i ha assegurat que: «Cal conscienciar sobre el patrimoni que tenim, que s'entengui des d'una visió particular, i en paral·lel, treballar des de les institucions de manera transversal, amb la implicació de tots els agents».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.