Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSM celebra els seus 40 anys de servei a Mallorca

La secretària general, Bel Busquets, i la secretària d’organització, Joana Aina Campomar, han presentat aquest dilluns a Palma els actes de commemoració de l’aniversari amb el convenciment que «el PSM és la història d’un èxit»

5922

El febrer de 1976 naixia el Partit Socialista de les Illes (PSI). Durant uns mesos, i abans de la seva legalització, va portar a terme la seva activitat camuflat sota l’associació anomenada Promocions Socials Illenques (PSI). Al desembre de 1977 es canvià al nom pel de Partit Socialista de Mallorca (PSM). El març de 1984, el VII Congrés aprovà la denominació complementària de PSM-Esquerra Nacionalista, i 14 anys més tard, el 1998, aquesta passà a ser PSM-Entesa Nacionalista de Mallorca. Finalment, el febrer de 2013 i amb la unificació amb Entesa per Mallorca el nom canvià a PSM-Entesa.

Enguany, per tant, se celebren els quaranta anys de la fundació del partit d’esquerra nacionalista de més durada, amb més representació institucional i amb més capacitat d’incidència des del govern de tota la història de Mallorca. La secretària general del PSM-Entesa, Bel Busquets, i la secretària d’organització, Joana Aina Campomar, han presentat avui els actes commemoratius per a celebrar aquest aniversari. Amb l’objectiu de celebrar aquests 40 anys de lluita, s’han posat en marxa diversos projectes com la digitalització de l’hemeroteca, i la recopilació de l’arxiu fotogràfic del PSM amb l’ajuda de les xarxes socials a través del grup de Facebook 'La llavor que germina' per tal de compartir i recuperar, amb l’ajuda de totes les persones que han format part d’aquest projecte al llarg de la seva història, el material gràfic i fotogràfic.

A més, també s’ha creat un logo del 40è aniversari i s’ha realitzat diferents articles d’opinió de dirigents del partit, actuals i del passat. El primer dels esdeveniments de celebració tendrà lloc el proper dijous 10 de novembre a les 19:30 hores a la llibrera Drac Màgic (carrer de Jeroni Antich, 1) de Palma. Es tracta de la presentació del llibre 'PSM 40 anys. La llavor que germina. PSM 1976-2016'. Un recull de textos, fotografies i reproduccions que repassen la trajectòria del partit durant aquesta quaranta dècades de compromís. S’hi ha d’afegir el vídeo 'Quatre veus, quatre dècades'.

El segon acte serà el sopar que tendrà lloc al restaurant Binicomprat (Algaida) divendres 18 de novembre a les 20:30 hores. Serà el moment de trobada entre els militants i simpatitzants, de celebrar les fites assolides i de reconèixer les dones i els homes que ho han fet possible amb la seva constància i fidelitat. Segons ha declarat Bel Busquets «El PSM-Entesa és la història d’un èxit, perquè moltes de les nostres reivindicacions –el nacionalisme, l’ecologisme i la justícia social– són ara victòries assumides i normalitzades per tota la societat». Busquets també ha afegit «aquests èxits són fruit de lluites compartides amb altres entitats amb les quals el PSM ha fet feina de bracet i que han fet avançar Mallorca com a col·lectivitat i com a país».

Per la seva part, Joana Aina Campomar, secretària d’organització del PSM-Entesa, ha comentat sobre l’aniversari que «la manera nostra de treballar sempre ha estat passa a passa, un treball de formigueta als municipis i als barris». Campomar ha volgut destacar el paper dels afiliats i simpatitzants assegurant que «això no hauria estat possible sense els militants, els regidors, els consellers, els diputats i, en definitiva, tots els homes i dones que en un moment o l’altre s’han sumat al projecte que representa el PSM, especialment ara que som MÉS».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.