Setmanari d'informació local - 138 anys

Actes commemoratius durant el mes de novembre

5942
Presentació del llibre.

Per a commemorar els 40 anys de PSM s'ha editat un llibre i s'ha produït un documental. El proper 10 de novembre, a les 19:30 a la Llibreria Drac Màgic (carrer de Jeroni Antich, 1, Palma) se'n farà la presentació.

La secretària general del PSM Bel Busquets i el sociòleg Joan Amer presentaran el llibre 'PSM 40 anys. La llavor que germina PSM 1976-2016'. També es projectarà el documental: 'Quatre veus, quatre dècades. La llavor que germina. 1976-2016'.

El divendres 18 de novembre, a les 20:30, al restaurant Binicomprat (Algaida) es farà un sopar d'afiliats i simpatitzants en el qual hi haurà reconeixement als fundadors i militants amb 40 anys de trajectòria, reconeixement als afiliats amb 20 anys de compromís amb el PSM, reconeixement a quatre entitats amb els quals el PSM ha compartit lluites durant quatre dècades i diversos parlaments.

El llibre: PSM 40 anys. La llavor que germina.1976-2016 Entre les tasques que s'han preparat per tal de celebrar els quaranta anys del PSM, hi trobam la publicació del llibre PSM 40 anys. La llavor que germina. Es tracta d'una nova edició revisada i ampliada de la publicació que s'edità amb motiu del trentè aniversari. El text ha anat a càrrec de Maties Garcies i l'edició d'imatge ha estat responsabilitat de Pep Sabater Manresa i Maria Romero. Els textos i les imatges s'han revisat per tal d'adequar-los a aquesta publicació commemorativa dels quaranta anys.

El documental: Quatre veus, quatre dècades. La llavor que germina. PSM 1976-2016

Per a commemorar i deixar constància del 40è aniversari del PSM, també s'ha elaborat un documental que repassa mitjançant entrevistes les dècades d'actuació política del nostre partit a favor dels ciutadans i les ciutadanes de Mallorca. La cinta té una durada de 16 minuts i porta per títol 'Quatre veus, quatre dècades. La llavor que germina. PSM 1976-2016'. El documental presenta un format de quatre entrevistes a quatre dones que representen 4 dècades de servei a un país. Aquest audiovisual també recull testimonis de lluites i èxits contextualitzats a cada moment i en els quals el PSM ha tengut un paper important. Les protagonistes del vídeo són: Magdalena Nebot (Capdepera, 1932), Maria Antònia Burguera (Santanyí, 1962), Paula Fluxà (Palma, 1980), Maria Ramon (Esporles, 1987). Cadascuna d'elles aporta una visió personal de cada una de les quatre dècades d'història del PSM.

Digitalització de l'arxiu i l'hemeroteca dels 40 anys del PSM

Fruit de les tasques de recopilació i preparació dels actes del 40è aniversari, s'ha rescatat una quantitat important de material de la història del PSM. Es tracta de publicacions periòdiques, adhesius, cartells i programes electorals, materials de campanyes, fotografies, retalls de premsa, etc. S'han agrupat tots els materials de manera cronològica per anys, des de 1976 fins al 2016, i també per temàtiques com Administració, Agrupacions, Batles, Candidats, Congressos, Joves, Llibres, Palma, Personatges i Publicacions. És especialment destacable la feina que s'ha fet amb l'hemeroteca. L’hemeroteca és compon de:

  • Set exemplars de la revista Branca (en diferents èpoques 1976-2000).

  • Un exemplar d'un Full Informatiu del setembre de 1977.

  • Seixanta exemplars de Mallorca Socialista corresponents a tres èpoques diferents entre 1976 i 1990.

  • Un Full Informatiu de l'abril de 1990.

  • Set números de Difusió entre els anys 2000 i 2002.

  • Catorze números de la publicació de Palma sa Talaia d'en Figuera entre 1992 i 2002.   

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.