Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort formarà part d'un grup de feina per a «la regulació del lloguer vacacional»

5986
Reunió de la Comissió de Turisme de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, presidia pel batle de Palma.

La Comissió de Turisme de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, presidia pel batle de Palma, ha conformat aquest dijous un grup tècnic de treball sobre el lloguer d'habitatges vacacionals. Segons han informat, l'objectiu és «tenir més informació sobre quants d'habitatges es dediquen a aquesta activitat a cada municipi». Amb aquest estudi, els tècnics podran fer a la comissió una proposta de regulació.


El batle, José Hila, ha explicat que aquest estudi «és important per conèixer millor la situació», però creu que l'Estat espanyol i les comunitats també s'han d'implicar «perquè els municipis no podem fer front tots sols a aquest fenomen nou, perquè som els que menys eines tenim per fer-ho».


Sobre el finançament dels municipis turístics, s'ha proposat un nou model de finançament local. La Comissió de Turisme de la FEMP ha acordat demanar més doblers per fer front a la despesa que suposa la població flotant. Segons ha destacat el batle de Palma, els municipis turístics «no poden continuar rebent el mateix finançament que la resta perquè ha de donar serveis als turistes i visitants que reben anualment. Un cost addicional que no tenen els municipis que no són turístics».


També s'ha decidit demanar a l'Estat espanyol que llevi les limitacions de contractació a les policies locals. Hila assegura que «no es pot mantenir un bon servei si augmenten els turistes i no es poden incrementar els agents».


Finalment, la Comissió de Turisme de la FEMP, reunida aquest dijous a Madrid, ha decidit començar a treballar amb l'Estat espanyol el concepte de sostenibilitat, a més del de qualitat, en temes relacionats amb el turisme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.