Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Menorca: «Qualsevol retallada que afecti el transport aeri és un atac a les Illes, que no podem tolerar»

6038
El diputat i portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí. | Arxiu

Tal com va denunciar divendres l’Associació d’agències de viatges de les Balears (Aviba), a partir de dia 1 de gener del 2017, els grups, a diferència dels bitllets individuals, pagaran més doblers pels seus bitllets perquè el Ministeri de Foment ha aprovat una resolució que modifica els criteris establerts per fixar el descompte de resident a les Illes Balears, que fins ara és del 50% per a tothom.

La mesura afectarà aproximadament el 50% dels desplaçaments que es fan, com per exemple, els viatges d’estudis, les federacions esportives que viatgen per competir, els bitllets de l’Imserso, els viatges contractats a través d’una agència i que inclouen, a més del trajecte, la reserva de l’hotel, entre d'altres.

MÉS per Menorca acusa el govern de Mariano Rajoy d'actuar «d'amagat de tothom (agències, Govern de les Illes Balears,...), perjudicant greument els interessos de les Illes». «És intolerable que el govern central actuï unilateralment, sense diàleg ni voluntat d'acord amb les institucions de les Illes Balears, en un tema com el de la connectivitat aèria que és vital per a un arxipèleg», diu el diputat portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí.

Bonificació aèria

Martí es demana perquè Madrid aplica aquesta retallada en la bonificació aèria i no, per exemple, en les reserves de grups amb tren o AVE. Per al diputat menorquinista la resposta és clara: «Madrid encara no ha entès la insularitat».

MÉS per Menorca presentarà els propers dies una iniciativa, tant al Parlament de les Illes Balears com al Congrés i al Senat, instant el Ministeri de Foment a paralitzar el desenvolupament de la nova resolució, a mantenir l'actual sistema de descompte a grups i persones, i a dialogar amb el Govern de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.