Setmanari d'informació local - 138 anys

La CUP proposa al Parlament de Catalunya que a les Balears arribi TV3 sense retallar

6096

El grup parlamentari de la CUP ha presentat al Parlament de Catalunya una moció en la qual tracta diverses qüestions relacionades amb l'espai comunicatiu català.

El diputat Albert Botran ha interpel·lat Neus Munté, consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya. Aquesta interpel·lació passarà a ser una moció que es votarà properament en el Parlament de Catalunya.

Entre les propostes de la moció hi ha la de que hi hagi una major presència dels diferents territoris de parla catalana en la programació dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. I per això s'insta a restablir la corresponsalia de la Catalunya Nord, augmentar la presència de les informacions relatives al País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, la Franja de Ponent i Andorra.

Botran també insta el Govern de la Generalitat a fer les gestions necessàries per tal que les emissions de TV3 que arriben a les Illes Balears siguin les mateixes que TV3 a Catalunya, i no TV3.cat. També demana que a l’illa de Mallorca es pugui rebre Catalunya Informació.

La CUP també proposa al Govern de la Generalitat que es desenvolupi un projecte de Consell de l’Espai de Comunicació Audiovisual en Català per tal de poder-lo plantejar a la resta de governs dels territoris dels Països Catalans amb l’objectiu d’enfortir la coordinació i les estratègies conjuntes de producció i programació de continguts.

Finalment, des de la CUP també es proposa que s'organitzi «un acte públic de reconeixement cap a totes les persones, col·lectius, entitats i institucions que des de 1983 han lluitat per a fer arribar les emissions de TV3 més enllà dels límits de la Catalunya estricta».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.