Setmanari d'informació local - 138 anys

Bauzá dóna un cop d’efecte i anuncia que vol tornar a presidir el PP

6202
José Ramón Bauzá ha anunciat la seva intenció de tornar a liderar el PP de Balears. | J.T./UH

El senador del PP José Ramón Bauzá dóna un nou cop d’efecte. L’expresident del Govern balear ha anunciat aquest dissabte a Palma que vol tornar a liderar el PP balear com ho va fer entre els anys 2009 i 2015. Així, es presentarà al congrés regional del proper any.

«Tinc tota la il·lusió del món per presentar-me al que serà el meu tercer congrés del PP», ha afirmat als mitjans de comunicació.

Bauzá ha convocat als mitjans des d'un correu personal i ha realitzat el seu anunci passat el migdia al costat de la Catedral de Palma. Inicialment la convocatòria era a la seu del PP, però aquesta ha romàs tancada. L'expresident autonòmic, farmacèutic de formació i professió, ha estat batle de Marratxí i president de Balears en la legislatura 2011-2015 després d'aconseguir en les autonòmiques de 2011 una aclaparadora majoria absoluta de 35 diputats, el major nombre de representants en el Parlament mai aconseguit pels populars de les illes.

Pèrdua de diputats

Ara bé en bona mesura degut a la seva gestió autoritària i a la contestació social, en les eleccions de maig de 2015, la seva candidatura va perdre 15 diputats, per la qual cosa els populars van passar a l'oposició encara que va ser el partit més votat, cedint el Govern a l'esquerra balear liderada pel PSIB-PSOE.

Bauzá va ser triat, al setembre de 2009, per la direcció del PP estatal president del partit a les illes després dels nombrosos casos de corrupció que van afectar al Govern popular de Jaume Matas dels anys 2003-2007.

No obstant això, Bauzá va voler que se celebrés un congrés obert al que es presentés qualsevol afiliat: el XIII Congrés regional es va celebrar el 6 de març de 2010 i Bauzá va ser reelegit president amb un suport del 69,17 % dels militants enfront del 30,83 % del llavors batle de Calviá Carlos Delgado.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.