Setmanari d'informació local - 138 anys

El manacorí Antoni Parera Fons reconegut amb el 'Premi Nacional de Música'

6248

El manacorí Antoni Parera Fons ha estat distingit amb el premi 'Nacional' de Música en la modalitat de Composició dotat amb 30.000 euros. 

Antoni Parera ha rebut la notícia del premi, atorgat pel govern espanyol, a Suissa des d'on s'ha declarat «molt emocionat».

Parera (Manacor, Mallorca, 1943) ha estat reconegut pel jurat «pel seu singular compromís des de la creació actual amb el gènere líric, com ho testifiquen la seva recent aportació a l'òpera contemporània amb l'estrena de María Moliner i els cicles de cançons interpretats per les més rellevants veus internacionals».

Els primers èxits de Parera varen arribar en els anys seixanta, amb recitals en directe, aparicions a la ràdio i la televisió, així com una important presència discogràfica (EMI).

La seva obra abasta més de 250 títols registrats, molts d'ells cançons o cicles de cançons. Antoni Parera ha estat el director artístic de la Nit de la Cultura de l'OCB durant gairebé vint anys.

La directora general de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), Montserrat Iglesias, ha presidit el jurat d'aquests 'Premis Nacionals de Música', la vicepresidència de la qual ha recaigut en el sotsdirector general de Música i Dansa, Antonio Garde.

Felicitacions del Govern

La consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, ha felicitat Parera. Per a Mateu, aquest és «un reconeixement ben merescut per la seva gran trajectòria musical, sobretot lírica, d'orquestra i càmera, d'un gran pianista que sempre ha sabut transmetre la musicalitat, el color i l'essència mediterrànies en la seva obra».
Així, la consellera ha expressat per part del Govern la satisfacció per aquest reconeixement al compositor, cantautor i productor discogràfic, qui «sempre ha anat de la mà d'importants veus de les nostres illes, com Joan Pons, i d'intèrprets nacionals i internacionals de relleu».

L'aportació singular i contemporània de Parera Fons a la composició lírica torna a manifestar-se de nou amb l'estrena recentment de l'òpera María Moliner que es podrà gaudir en la Temporada d'Òpera del Teatre Principal de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.