Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem proposa frenar la «bombolla turística»

Presentaran 45 esmenes parcials als pressupostos de 2017

6370
Els diputats de Podem Laura Camargo i Alberto Jarabo, a la imatge. | Premsa Podem

El president del grup parlamentari, Alberto Jarabo, acompanyat de la diputada Laura Camargo, ha presentat 45 esmenes parcials al Pressuposts de 2017.

«Les esmenes plantegen començar a posar fre a la bombolla turística i apostar pel creixement social i ecològic, tot això dins un nou model productiu. Aquesta aposta política ha estat a les negociacions amb el govern i «serà central tant al debat dels pressuposts com a la renegociació dels Acords pel canvi», expliquen des de la formació morada.

Turisme

La portaveu de Podem, Laura Camargo, ha explicat que a «l’Acord de mínims vàrem aconseguir 3,4 milions en transició energètica i fins i tot vàrem aconseguir el compromis de nous imposts medioambientals al 2017».

«Però no vàrem aconseguir una qüestió fonamental per a nosaltres: la dràstica reducció de la promoció turística; en un moment de saturació turística no podem malbaratar més doblers públics en promocionar les illes i cal aturar els plans de promoció turística a nivell autonòmic: ara toca a les illes gestionar aquests fons».

«Enguany és el moment de que els Consells insulars siguin els que conscients de la seva situació de saturació turística establesquin plans per a sortir de la bombolla turística que és diferent en cada una de les nostres 4 meravelloses i fràgils illes» ha afirmat.

«Per això demanem que el govern autonòmic i l’ATB aturin de fer promoció turística i que la responsabilitat recaigui al consells. Amb les nostres esmenes reduïm en un 50% el pressupost 2017 dedicat a l’ATB, i d’altres per valor de més de 3,4 milions d’euros destinades a canvi de model productiu en qüestions com recerca i desenvolupament, Serveis socials i inspectors i sancionadors turístics, unes esmenes que seran importantíssimes en el marc de l’aprovació de la llei de lloguer vacacional».

Territori i Habitatge

«També com a eina per aturar la «bombolla turística» creiem que cal un replantejament a fons de les inversions en infraestructures, ports i aeroports, i per això presentem una esmena d’un milió d’euros per dotar les actuacions que s’han de posar en marxa amb la llei d’habitatge» ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.