Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB celebra que el Consell de Mallorca crearà 350 noves places per a majors dependents

6490

El Grup Socialista del Consell de Mallorca vol destacar els projectes de creació de 350 places de residències per a persones majors dependents previstes per a l'actual legislatura, una xifra molt superior «a les 0 places residencials creades pel PP de Maria Salom la passada legislatura».

Així ho ha anunciat el portaveu socialista, Miquel Àngel Coll, qui ha apuntat que aquestes dues xifres són fruit de dos models de gestió absolutament diferents. «Nosaltres apostam per un sistema públic de qualitat, amb un augment progressiu de places residencials que ajudaran a minvar les llistes d'espera». Unes actuacions que, segons el socialista «no agraden al PP, ja que cada vegada que en senten xerrar arrufen el nas».

Part d'aquestes places s'estan començant a fer realitat amb la reforma de l'edifici C de la Llar d'Ancians, que comença ara i que suposarà la creació de 60 noves places per a persones dependents, a les quals s'afegiran 60 places més amb la reforma de part de La Bonanova.

Una aposta pel benestar social de la gent gran que també, segons els socialistes, s'ha traduït en recursos econòmics, ja que la institució insular tornarà a comptar amb el pressupost més social de la història, amb un augment de 18,3 milions d'euros per a polítiques socials.

Servei públic

D'aquesta manera, Coll ha recordat la manera de gestionar del PP lamentant que «mentre ells varen desmantellar el Consell de Mallorca, els socialistes reforçam el sistema públic d'atenció a la gent gran». Per això, el socialista ha convidat al PP «a deixar de posar pals a les rodes i a valorar que la inversió en infraestructures pròpies afavoreix un servei de qualitat als usuaris més vulnerables», a la qual cosa ha afegit que «no entenem com la dreta pot posar pegues a la creació de totes aquestes noves places públiques, de tots i totes».

En qualsevol cas, el PSIB-PSOE seguirà reforçant l'atenció pública a la gent gran des del compromís de «garantir la igualtat d'oportunitats en l'accés a recursos i serveis per poder desenvolupar el projecte de vida de les persones». Finalment, Coll ha avançat que «la nostra aspiració es posar el sistema d'atenció social al mateix nivell que el sanitari o l'educatiu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.