Setmanari d'informació local - 138 anys

Hila: «Amb el temps es veurà que acabar el Palau de Congressos va ser una decisió encertada»

7128
El batle de Palma, el socialista José Hila. | E.P.

El batle de Palma, José Hila, ha dit sentir-se «content» d'haver pres la decisió d'acabar el Palau de Congressos de Palma, que s'inaugurarà abans de l'1 d'abril, i s'ha mostrat convençut que «donarà molt joc» i servirà per posar a Palma en el mapa turístic mundial.

«Quan em vaig presentar com a alcalde vaig dir que ho acabaria i així ha estat», ha assenyalat l'alcalde en una entrevista concedida a l’agència de notícies Europa Press, on ha precisat, no obstant això, que és una obra que si ell hagués de començar avui «no la faria» però que, en trobar-la a mitjà acabar, «la millor opció era acabar-la».

«El que no podíem permetre'ns era tenir un edifici a mig fer en l'entrada de la ciutat, que es va anava a convertir en un gran problema d'imatge i de seguretat, i tirar a les escombraries desenes de milions d'euros que ja s'havien gastat», ha argumentat.

Fila ha opinat que «amb el temps es veurà que acabar el Palau de Congressos va ser una decisió encertada» i ha pronosticat, fins i tot, que «d'aquí a uns anys» el Palau de Congressos «serà un edifici que quan venja algú a veure'ns, ho anirem a ensenyar».

Capacitat de gestió

El primer edil de Palma ha indicat que l'equip de govern actual ha demostrat «una capacitat de gestió que abans no hi havia», perquè ha complert amb «tots els terminis» perquè el Palau de Congressos sigui una realitat.

L'alcalde ho inaugurarà abans de cedir la batlia al econacionalista Antoni Noguera. En aquest sentit, ha dit que s’«identifica més amb una foto ajudant a la gent del carrer que inaugurant edificis».

Sobre projectes acabats, Hila ha indicat que en el primer semestre de 2017 també s'obrirà el Casal Balaguer, un palau històric al centre de Palma renovat «que va a aportar molt a la ciutat».

Lloguer vacacional

El batle de Palma s'ha referit a la regulació del lloguer vacacional, proposta pel Govern, de la qual s'ha mostrat totalment favorable. Hila, que ha incidit que la majoria de l'oferta de lloguer turístic de Palma és il·legal, ha advocat per «aconseguir que aquests propietaris paguin els impostos com els altres».

Preguntat sobre el debat relatiu per la massiva afluència de visitants durant la temporada alta, ha recalcat que la Fundació de Turisme «ja no promociona Palma en temporada alta» i només ho fa en temporada mitjana i baixa.

«Jo crec que a l'agost hem aconseguit els turistes que hem de tenir. No fa falta que vengen més. Fa falta atreure a més visitants al febrer, març o novembre per tenir ocupacions més estables», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.