Setmanari d'informació local - 138 anys

Ha mort Paquita Bosch, lluitadora per la Llengua, la Cultura i la Llibertat

7184

Aquest dimarts ha mort a Calvià Paquita Bosch i Capó persona molt compromesa amb la promoció i el recobrament dels signes d’identitat del país i impulsora de tota mena d’iniciatives socials i culturals, primer dins l’escoltisme i el guiatge; més endavant com a fundadora del grup Blanquerna, i organitzadora del seminari de formació i estudis nacionalistes i, finalment, des del secretariat de l’Obra Cultural Balear.

L'Obra Cultural Balear ha fet públic un comunicat on «lamenta la mort de l'activista cultural Francesca -Paquita- Bosch i Capó».

L'OCB considera Paquita Bosch «una de les persones irrepetibles i imprescindibles del moviment cultural a Mallorca durant la segona meitat del segle XX, pel seu compromís introntollable amb el país i per la seva tasca incansable a favor de la llengua i la cultura catalanes. Per tot això, estarà sempre en el nostre record i en el de totes les persones que han treballat afanyosament i generosa per la llibertat del nostre poble»

Bosch, Juntament amb el seu espòs Josep Maria Magrinyà i Brull (Barcelona 1921 - Palma, 2014) va impulsar el Moviment Escolta a Mallorca, projecte en què hi va estar implicada entre els anys 1965 i 1977. Sòcia històrica de l'Obra Cultural Balear, va participar activament en el seu funcionament intern des de mitjans dels anys vuitanta i fins a la seva jubilació.

L'any 1985, juntament amb el seu espòs Josep i Climent Garau i Arbona (Palma, 1924 - Bunyola, 2015), va fundar el Grup Blanquerna destinat a promoure l'estudi i la reflexió de la realitat nacional de Mallorca, i la formació dels joves des d'una perspectiva cristiana i de progrés, una de les entitats que més han fet per sensibilitzar les noves generacions a favor dels drets nacionals del nostre poble.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.