Setmanari d'informació local - 138 anys

Clara Serra: «El congrés de Podem no ha de ser un enfrontament entre dos lideratges masculins»

7224

La responsable estatal d'Igualtat de Podemos, Clara Serra, ha declarat aquest dimecres que «cal deixar enrere hiperlideratges masculins» que «invisibilitzen moltes dones dins del partit» i «no convencen ni sedueixen les dones de fora», en referència a l'Assemblea Ciutadana Estatal que se celebrarà el febrer a Vistalegre (Madrid).

En una entrevista a Europa Press, Serra ha matisat que encara hi ha temps per evitar això ja que «aquest model de congrés és una escenificació d'alguna cosa que ha estat Podemos i que cal deixar enrere».

«Encara som a temps de decidir com és, i jo faré tot el que estigui a la meva mà perquè no ha de ser un enfrontament entre dos lideratges masculins», ha dit la responsable d'Igualtat, que aposta «per un Podem més coral i democràtic». «No ha de ser un combat electoral, no és moment de construir lideratges forts sinó de descentralitzar i repartir», ha apuntat.

En aquest sentit, Serra admet que a Podemos «hi ha desigualtats com n'hi ha a tot espai polític» ja que es tracta de «desigualtats en la societat que es traslladen a la política»: «No existeixen partits on no hi ha desigualtat, existeixen partits on s'ignora i no es corregeix», ha asseverat.

Precisament, Serra ha estat a Palma per participar a l'acte 'Feminisme per guanyar un país', dins de la ruta «Nosaltres decidim», que recollirà propostes en matèria d'igualtat per tot el territori espanyol.
Serra ha reivindicat que «les dones que són mares ho tenen difícil al món laboral i en la política», que «no està feta per conciliar-la amb la vida familiar».

«Crec que s'ha actuat bé a Balears»

Respecte a la situació de Podem a Balears després de l'expulsió de Xelo Huertas i Montserrat Seijas, la responsable estatal d'Igualtat ha considerat que «s'ha fet bé" perquè «s'ha actuat de forma ràpida i contundent contra unes actituds intolerables i inacceptables», la qual cosa qualifica «d'exemplar».

No obstant això, ha evitat pronunciar-se sobre si la Presidència del Parlament ha d'ocupar-la una dona, si bé ha defensat que «quantes més dones hi hagi fent política, millor».

Reptes per al 2017

Com a «reptes» per a 2017, Serra ha posat al centre de l'agenda les polítiques LGTBI, una «lluita» que «va de la mà» amb la del feminisme.

A més, una altra reivindicació de Podemos en matèria d'Igualtat per aquest 2017 seran una llei d'identitat transexual o eines legislatives per concedir ajudes a les famílies monoparentals vulnerables.

En aquest apartat, Serra també s'ha referit a la necessitat «d'analitzar la violència masclista en el context de la crisi» per la «dependència econòmica de les dones respecte a les seves parelles» o el fet que la denúncia sigui la via d'entrada a la concessió d'ajudes.

Sobre això, la responsable d'Igualtat ha recalcat que en molts dels casos d'assassinats masclistes a Balears no existien denúncies prèvies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.