Setmanari d'informació local - 138 anys

Calvià repassa la història de la seva premsa escrita

7246
Portades d'algunes de les revistes editades a Calvià al llarg de les darreres dècades.

El Departament de Cultura de l'Ajuntament de Calvià presenta aquest divendres (19:30 h, Sa Societat) el tercer volum de la col·lecció 'Memòria de Calvià' dedicat, en aquesta ocasió, a fer un repàs del que ha suposat per al municipi l'existència, al llarg dels anys, de la premsa forana calvianera.

El llibre 'La premsa forana a Calvià' recull el naixement, recorregut i desaparició -en la majoria dels casos- de les revistes: Voramar, Veïnats, Entre Tots, Maganova, L'Olla, La Veu i L'Estaló. De totes elles, l'única que encara es publica en paper és Maganova.

Segons comenta Agustí Aguiló, un dels autors d'aquest llibre, «seria bo que la premsa forana reviscolés», perquè això contribuiria a «la cohesió del municipi», que és «complicada» per mor del gran nombre de nuclis poblacionals amb què compta Calvià.

Aguiló, responsable del Servei Lingüístic de l'Ajuntament de Calvià, també destaca el paper jugat per totes aquestes revistes «en el procés de normalització de la llengua», especialment «en el període immediatament posterior a la mort de Franco».

La col·lecció 'Memòria de Calvià' pretén recuperar i conservar diversos aspectes del món 'calvianer'. Les dues primeres publicacions de la sèrie han estat 'Galatzó, temps i feines' i 'La història del futbol a la vila de Calvià'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.