Setmanari d'informació local - 138 anys

La PAH convoca una concentració per «la falta de solucions d'emergència habitacional»

7364
La PAH convoca una concentració per reclamar «la falta de solucions d'emergència habitacional».

La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca (PAH) a Mallorca ha convocat una concentració per a aquest dijous, a les 10.00 hores, enfront de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) per protestar davant «la falta de solucions d'emergència habitacional».

L'entitat recorda que el passat 9 de gener «va ser desnonat a Manacor el nostre company Mahamadou amb la seva família, la seva dona i els seus fills de tretze, quatre i un any».

«
Encara que ells van demanar un habitatge al Ibavi tant directament com mitjançant els serveis socials de Manacor, aquest Institut no va res per evitar que aquesta família quedés al carrer», recriminen des de la PAH.

Tal com lamenten, Mahamadou s'ha vist abocat a l'ocupació d'un pis d'un banc «per tenir un sostre on malviu amb la seva família», i consideren que els «responsables» són l’administració pública en general i l’Ibavi en particular, essent «en última instància còmplices» la directora gerent María Antonia Garcías i el conseller Marc Pons.

«És un de tants casos que es troben en situacions d'indefensió davant l'especulació immobiliària, la situació actual del lloguer a les Balears i la falta de mesures per part del Govern per fer front a aquest problema que existeix i que no ha variat des de l'inici de la legislatura», assevera la PAH.

De fet, assenyala que després de l'última denúncia respecte al protocol d'urgència que deixava fora a la major part de famílies que són desnonades, la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat «no ha comunicat ni ha convocat cap nova reunió per informar si s'han aprovat els canvis proposats des d'associacions i moviments socials per fer front a les situacions d'emergència habitacional de les famílies de les illes, per la qual cosa entenem que seguim en la mateixa situació que fa tres mesos».

En aquest context, des de la PAH Mallorca consideren «vergonyós que l'autodenominat 'Govern del canvi' no només no hagi millorat la situació pel que fa a la legislatura anterior, sinó que ens trobem amb una situació més precària i d'indefensió que es perd en la burocràcia i en la falta de solucions reals».

«
És inacceptable que davant la quantitat d'habitatges tancats en mans de la banca i del mateix Ibavi les persones es vegin obligades a quedar-se al carrer o ocupant habitatges tancats, més encara després del rescat a la banca amb els doblers de tots els ciutadans que ara ens trobam en situacions d'indefensió», lamenta l'entitat.

És per això que la plataforma reclama novament un protocol «clar i garantista» que procuri que les famílies en situació de desnonament imminent tenguin assegurat un sostre mentre la seva situació econòmica i social no els permeti accedir a una llar al mercat lliure d'habitatge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.