Setmanari d'informació local - 138 anys

Pimeco demana a Cort una millor planificació en la prohibició de les bosses de plàstic

7382

Pimeco, la patronal del petit comerç de Mallorca, ha afirmat que comparteix la idea d'eliminar paulatinament les bosses de plàstic: «cal anar fent passos cap a l'eliminació de tot el que perjudiqui al nostre medi ambient, i sens dubte un dels primers passos és l'eliminació de les bosses de plàstic, començant amb les d'un sol ús, tal com es pretén».

Pensen, però, que la implantació d'aquesta mesura s'ha de fer amb més temps.

L'Ajuntament de Palma ha decidit que prohibirà aquest tipus de bosses a partir de l'1 de gener de 2018. En el seu moment, Pimeco va demanar a la regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, que retardés l'entrada en vigor d'aquesta mesura un any més, sobretot perquè el petit comerç ja té comprades existències de bosses a les que hauria de poder donar sortida abans de canviar a un altre tipus de materials, que a més són més del doble de cars que l'actual.

La proposta ha estat però rebutjada ja que l'Ajuntament de Palma entén que un any és temps suficient per fer la transició als materials biodegradables.

Per als comerços adherits a Pimeco però, no ho és. Dubten també que sigui un temps suficient perquè la ciutadania s'acostumi a aquesta nova circumstància, especialment si es dóna a Palma i no a Marratxí, per posar un exemple d'un municipi proper.

«Els consumidors han de conèixer i entendre la prohibició de l'Ajuntament de Palma; en cas contrari, correm el risc que facin responsables als establiments comercials de les molèsties que la mesura pugui ocasionar».

«Potser estiguem ja acostumats a portar bosses per a usos diversos al cotxe quan tenim idea de fer grans compres, però encara hem d'agafar l'hàbit de sortir sempre de casa amb algun tipus de borsa, en previsió que pel camí se'ns ocorri entrar en una papereria, una ferreteria, una merceria o una farmàcia».

«D'altra banda, cal esperar que, amb el temps i una major demanda dels materials alternatius al plàstic no biodegradable, els costos es vagin reduint i la càrrega econòmica que haurà de suportar el petit comerç pugui anar disminuint. Serà, sens dubte, un procés llarg. Com més temps i planificació tinguem, millor ho podrem fer tots», conclouen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.