Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort protegeix la fisonomia dels establiments més emblemàtics

7392
El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, ha defensat que si no es revisa el catàleg d'edificis protegits «es poden seguir produint exemples com els dels últims mesos».

La fisonomia dels establiments emblemàtics amb valor arquitectònic de Palma, especialment alguns que han anunciat recentment el seu tancament com el Cafè Líric, o que ha tancat aquests darrers mesos, com Casa Roca, quedarà protegida amb la revisió i ampliació del Catàleg d'edificis protegits que ha posat en marxa el departament de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de l'Ajuntament.

Aquesta protecció no afectarà, no obstant això, a l'activitat que es pugui desenvolupar en el futur, sempre mantenint els valors arquitectònics dels establiments.

El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, ha defensat que si no es revisa el catàleg d'edificis protegits «es poden seguir produint exemples com els dels últims mesos» i ha explicat que, per aquest motiu, el seu departament «fa mesos que fa feina en aquesta revisió, actualització i ampliació per evitar l'enderrocament d'edificis emblemàtics o la distorsió de la fisonomia i pèrdua d'identitat d'alguns establiments històrics amb valor arquitectònic».

Noguera també ha recordat que el catàleg «no es toca des de 1998, fa més de 18 anys». L'arqueòloga municipal és la tècnica encarregada de coordinar aquesta revisió per culminar la feina d’elaboració dels precatàlegs que mai s'han incorporat.

Noguera ha afirmat que la seva àrea també fa feina per determinar quins edificis i elements s'incorporaran i que estan situats en barris singulars i nuclis històrics més enllà del Centre Històric, com són el Molinar, Gènova, Establiments i Sant Jordi, entre altres.

Al mateix temps que es fa feina en la revisió, actualització i ampliació del catàleg s'han aprovat mesures cautelars o de règim transitori perquè els elements o edificis que vulguin ser modificats estiguin subjectes a la supervisió de la Comissió de Centre Històric o la Gerència d'Urbanisme.

Això significa que establiments com el Cafè Líric queden protegits i no podran ser modificats en el futur, malgrat canviar de titularitat, sense que aquesta protecció afecti l'activitat que es desenvolupi. En la mateixa situació es troba Casa Roca, que haurà de mantenir la fisonomia que l’ha duit a ser considerat un establiment emblemàtic de la ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.