Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB desaprova la proposta de repartiment del primer fons de l'impost turístic

7512
Platja de Mallorca.

El GOB ha informat sobre el seu vot desfavorable en relació a la proposta de repartiment del primer fons de l'impost de turisme sostenible.

Per altra banda, pel GOB els projectes que es preveuen finançar «disten d'adreçar-se a rebaixar la càrrega ambiental del turisme a les nostres illes i vénen a suplir la manca de finançament de la Conselleria de Medi Ambient». En aquest sentit, consideren que, tot i la bona notícia de tenir un impost turístic, els objectius pretenen cobrir amb l'impost i la manera d'adjudicar-los «són motius suficients per a emetre, juntament amb ARCA i Amics de la Terra, el nostre vot en contra la proposta d'adjudicació dels primers 30.000.000 d'euros provinents de la recaptació de l'impost turístic».

Així mateix, els ecologistes volen deixar constància de la seva reclamació per aconseguir que el fons de l'impost de turisme sostenible serveixi per promoure una transició socioecològica vers la minva de la càrrega ambiental del turisme. «Augmentar la capacitat de les infraestructures i de les dotacions d'equipaments pot suposar justament el contrari, afavorir més creixement», han lamentat.

En aquesta línia, insisteixen en el fet que, malgrat la importància del cicle de l'aigua, «prioritzar infraestructures de sanejament no hauria de ser la finalitat d'un impost destinat a mesures ambientals».

Finalment, des del GOB lamenten que el vot particular emès ve validat pel Consens d'entitats de caràcter ambiental declarades d'utilitat pública i que no tenen representació en el comitè executiu i en alguns casos, tampoc en el Ple de la Comissió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.