Setmanari d'informació local - 138 anys

El còmic balear participa al Festival d’Angulema, el més important d'Europa

7586
Els representants balears al Festival d’Angulema. | CAIB

Per quart any consecutiu, el Govern de les Illes Balears, a través de l'Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears (ILLENC), participa aquests dies en el Festival Internacional d'Angulema, a França. Es tracta de cita més important d'Europa en el món del còmic i una de les més importants del món. Al seu apartat dedicat al mercat de drets es signen els acords que configuren el catàleg editorial de les editorials més importants.

L’ILLEC hi consta d’un estand a la zona de drets on es podran veure els llibres i els projectes de la majoria dels autors de còmic i novel·la gràfica de les Illes Balears. Allà els tècnics de l’entitat duen a terme més de 50 entrevistes amb editors de diversos països i amb els representants de diversos festivals de literatura i còmic amb la finalitat d'aconseguir la venda de drets de les obres illenques a altres països, així com la presència d’autors de les illes a altres festivals arreu del món.

L'objectiu, segons han explicat, és aconseguir la internacionalització de les obres i autors. Per això l'ILLENC impulsa la venda de drets a l'estranger d'obres originalment escrites per autors de les Illes Balears, incentiva la traducció i l’edició de les obres d’autors locals fora de les nostres fronteres i dóna suport a la presència dels autors i artistes a festivals i trobades internacionals. D'aquesta manera, es contribueix a augmentar el reconeixement internacional de la creació balear.

A més dels tècnics de l'ILLENC que s’encarreguen de la coordinació de l’estand i de fer realitat l’agenda establerta amb anterioritat amb editors i organitzadors de festivals, són presents a la fira els autors de les Illes Balears: Rafa Vaquer, Gonzalo Aeneas, Enric Pujades, Marta Massana, Max, Anapurna, Canizales, Jaume Martí, Oscar Martín, Florentino Florez, i els tres alumnes de l'Escola Superior de Disseny de les Illes Balears (ESDIB), Maria Ribas, Joana Ferrer i Blanca Gervilla, als quals l’ILLENC dóna l’oportunitat de visitar la fira. Amb la seva col·laboració, coneixeran per primera vegada aquest gran expositor del còmic internacional. Amb aquesta iniciativa l'Escola Superior de Disseny i l'ILLENC pretenen apostar per la professionalització dels il·lustradors i ajudar-los a establir els seus primers contactes professionals.

Durant el 2017 l’ILLENC tendrà representació a les fires de còmic de Varsòvia, Barcelona, ComiCon de Nàpols, i anirà a altres fires del llibre on també hi ha presència de còmic com la Fira de Literatura Infantil i Juvenil de Bolonya, on les Illes Balears i Catalunya en són els convidats d'honor, i la de Frankfurt.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.