Setmanari d'informació local - 138 anys

Sineu retira el títol de Fill Predilecte al dictador espanyol, Francisco Franco

7634
Plenari d'aquest passat dilluns a l'Ajuntament de Sineu.

L'Ajuntament de Sineu va corregir aquest passat dilluns una anomalia històrica i, en aplicació de la Llei de Memòria Històrica, va derogar el nomenament del dictador espanyol Francisco Franco Bahamonde com a Fill Predilecte de Sineu.

Es tracta d’un reconeixement que, segons informaren alguns membres de la revista «sineuera» Díngola, va ser atorgada el 23 de desembre de 1936, en plena Guerra Civil. En un altre punt de l'ordre del dia, l’Ajuntament també va derogar la distinció de Fill Adoptiu que la institució va atorgar al governador civil de les Balears, José Manuel Pardo Suárez, el 14 de gener de 1947 per la seva participació, dos anys abans, en els actes inaugurals de l'estàtua del lleó de Sant Marc que presideix la plaça lateral de l'església de Sineu.

Així, el ple ordinari celebrat aquest dilluns horabaixa va aprovar els dos punts per unanimitat de tots els partits, que es van mostrar a favor de derogar tots dos nomenaments en compliment de la Llei de Memòria Històrica, que vetlla pel compliment de revocar tots els símbols i esments d’exaltació i commemoració de la dictadura franquista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.