Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Presentada a Palma la nova Gramàtica de la llengua catalana

7646
dav

Aquest dimarts, a l'Arxiu del Regne de Mallorca ha tengut lloc la presentació a les Illes Balears de la nova Gramàtica de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).

A l'acte hi han assistit la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, acompanyada de la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, el president de l'Institut d'Estudis Catalans, Joandomènec Ros, la presidenta de la secció filològica de l'IEC, Maria Teresa Cabré, i Nicolau Dols, com a membre numerari de la mateixa secció filològica.

La consellera ha destacat la importància que «gairebé un segle després que Pompeu Fabra publicàs la seva gramàtica, l’any 1918, ens trobam avui i aquí amb una nova gramàtica entre les mans, gràcies a la gran tasca de revisió i estudi que s’ha fet des de la secció filològica de l’Institut d'Estudis Catalans i de tots els filòlegs que hi han contribuït». Mateu ha agraït la «imprescindible» tasca de l'IEC i «permetre acostar a la població de les Illes Balears la Gramàtica de la llengua».

Actuacions de la Conselleria

A causa de la importància d’aquesta obra i de l’interès que ha generat, des de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, i en concret des de la Direcció General de Política Lingüística, s’han duit a terme les següents actuacions:

  • Adquisició i distribució d’un exemplar de la Gramàtica per a cada unitat d’assessorament lingüístic del Govern, per als consells insulars, els redactors del Llibre del estil o el Consell Consultiu.

  • Oorganització, amb la col·laboració de l’Escola Balear d'Administracions Públiques (EBAP), de sessions formatives en relació a les novetats normatives. Aquest curs d’actualització ortogràfica i gramatical l’impartirà el doctor Nicolau Dols.

  • Sessió per als assessors lingüístics al servei de l’Administració (els dies 6 i 8 de febrer), i una altra per a les persones que col·laboren en l’organització i correcció de les proves de coneixements de llengua catalana que convoca la Direcció General de Política Lingüística, així com per a aquells professors que imparteixen els cursos de català que organitza la Conselleria a través de l'ILLENC (els dies 20 i 22 de febrer).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.