Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem planteja una tarifa plana de 30 euros per a vols entre illes

7702
Podem planteja una tarifa plana de 30 euros per a vols entre illes.

Podem ha demanat aquest dijous una tarifa plana per a vols entre illes de 30 euros «perquè es faci efectiu el dret a la mobilitat dels residents».

La formació constata que el descompte de resident «no funciona bé perquè les companyies aèries fan un abús».

En aquest sentit, Podem apunta al fet que «hem d'anar cap a una declaració de servei públic que controli els preus i fixi una tarifa plana per als vols entre illes», atès que, segons indiquen, el fet que el descompte de residents sigui del 50% o del 70%, «tal com vol instaurar el PP», fa que «les companyies puguin encarir els bitllets, fent més costosa la mobilitat tant per a la península com pels i les residents».

Amb tot, ha recordat que «el PP s'havia compromès electoralment i en el Parlament balear, i que ara el Ministre espanyol de l'Interior «ja comença a esgrimir l'excusa de Brussel·les per no complir amb la promesa del PP als seus electors».

Així, Podem considera «vergonyós» el fet de «posar com a excusa a Brussel·les» per no complir amb la tarifa plana, al mateix temps que ha recordat al ministre espanyol que, tant el descompte a residents com una tarifa plana, són excepcions vàlides a la lliure competència i en tots dos casos han de passar a Brussel·les el control d'ajudes d'Estat.


Finalment, la formació mostra la seva «preocupació» perquè «qui vagi a defensar la proposta a Brussel·les, sigui algú que no creu en la seva necessitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.