Setmanari d'informació local - 138 anys

Emaya proposa reduir la compra d'aigua, aprofitant l'augment de les reserves

7706
Aprovada la compra de vehicles.

Una vegada analitzada la nova situació de les reserves d'aigua gestionades per Emaya després de les darreres pluges, la presidenta, Neus Truyol, ha presentat al Consell d'Administració la proposta de reduir la compra d'aigua a Abaqua, que passa de 8.632.290 euros a un màxim de 5.483.840 euros, ja que la previsió de subministrament es redueix aproximadament a la meitat (de 12,5 Hm3 a 6'25 Hm3) i el cost es redueix un 36,5%.

Aquesta proposta té a veure amb que els embassaments es troben en aquest moment al 100% de la seva capacitat, la qual cosa suposa 12 Hm3 d'aigua, els quals es poden aprofitar un màxim de 8-9 Hm3, segons informen des d’Emaya.

Així mateix, la recuperació de l'aqüífer de s'Estremera «també ha estat notable», ha pujat uns 16 m, la qual cosa suposa una recarrega aproximada de 3 Hm3, l'equivalent al consum de Palma durant un mes (encara que hem de recordar que aquest aqüífer no proveeix només a Palma).

A això cal sumar a més, que la recuperació dels pous de la zona d'Alaró, Borneta i Can Negret ha estat «considerable», pujant el seu nivell al voltant del 40 metres, amb una disponibilitat garantida de 4,5 Hm3 per aquest any.

Aprovada la compra de vehicles

D'altra banda, el Consell d'Administració també ha aprovat la compra de 20 vehicles satèl·lits per 700.000 euros per reforçar la labor dels vehicles de recollida de residus.

Aquests camions aniran davant dels vehicles de buidatge de contenidors, per recollir els residus desbordats o dipositats al terra. Així es realitzarà una neteja completa diària i es facilitarà la recollida, eliminant obstacles i molèsties. Aquest sistema de neteja ja s'està aplicant a barris com Pere Garau.

Un altre dels punts més destacats del Consell d'Administració d’Emaya ha estat la presentació de la recopilació de propostes del personal i els compromisos de la direcció de l'empresa que han resultat del procés de trobades entre l'adreça i més de 1.100 treballadors.

Des de finals del 2015 i durant els primers mesos de 2016, Truyol, la gerent Imma Mayol i membres de l'equip de la direcció varen mantenir una vintena de trobades amb la pràctica totalitat de treballadors d’Emaya, més d'1.100 persones de tots els departaments i categories professionals.

En aquestes sessions es va exposar l'estratègia de l'empresa per als propers anys i s’escoltaren les propostes i recolliren els suggeriments de tot el personal. Així mateix els treballadors exposaren tot el que trobaven positiu de la seva feina.

Ara s'ha distribuït al personal i presentat al Consell d'Administració la recopilació d'aquestes propostes, indicant el que es fa i es farà en la línia d'aquests suggeriments del personal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.