Setmanari d'informació local - 138 anys

La cooperativa Ecotxe com a eina d'intermodalitat per la mobilitat sostenible

7928
Cooperativa Ecotxe.

Ecotxe és la cooperativa de cotxe elèctric compartit o ‘carsharing’ que vol ser una forma més de mobilitat sostenible i intermodal «perquè les persones puguem utilitzar un vehicle elèctric i pagar només pel temps d’ús».

Segons han informat els membres de la iniciativa, l’objectiu és poder tenir la possibilitat de tenir un vehicle sense la necessitat d’haver de ser el propietari. «Ser sobirà en les nostres decisions que afecten la nostra mobilitat i que es pugui fer de forma ambientalment sostenible, iniciam el que ja existeix en altres ciutats d'Europa i del món: el cotxe compartit», asseguren. Concretament, amb cotxes elèctrics i a partir de fonts renovables.

El projecte va començar durant la Setmana Europea de la Mobilitat (setembre 2015) quan un grup de persones sensibilitzades pel medi ambient i amb necessitats diverses de mobilitat ho presentaren públicament. Al febrer del 2016 hem constituïren la cooperativa d'usuaris sense ànim de lucre Ecotxe Som Moviment i actualment compten amb prop de 100 sòcies i socis.

«Volem una mobilitat sostenible, apostam pel transport públic, la mobilitat ciclista, l'ús de l'espai públic en favor de les persones i no dels cotxes aparcats, que no intoxiqui l'aire de les ciutats i del planeta i que no contamini de soroll els carrers». En aquest sentit, asseguren que volen ser, «en definitiva», mòbils i modificar la forma amb la qual ens movem per fer-la més sostenible.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.