Setmanari d'informació local - 138 anys

Aquest dijous comença la ruta del camió de reciclatge

8350
Emaya.

A partir d’aquest dijous Emaya posa en marxa la ruta d’un camió de reciclatge per diversos mercats municipals i el Palau d’Esports de Son Moix, per facilitar la recollida de residus especials.

Concretament, el camió del reciclatge estarà els dimarts al Palau Municipal d’Esports Son Moix, els horabaixes de 16 a 19.30 h. De dijous a dissabte estarà als mercats municipals, els matins de 9.30 a 15 h, els dijous a Santa Catalina, els divendres a l’Olivar i els dissabtes a Pere Garau.

Els dimecres es reserven per visitar escoles, que poden sol·licitar aquest vehicle al programa educatiu d’Emaya a l’escola o a través de Palmaeduca.

La tinenta de batle d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, ha defensat que es tracta «d’una passa més en la millora del reciclatge i en el compromís per part de l’Ajuntament en la millora dels serveis de recollida i neteja de la ciutat».

El camió del reciclatge recollirà diversos tipus de residus «per tal de facilitar el seu reciclatge o reutilització o, en altres casos, per evitar que contaminin si es tracta de residus perillosos», han apuntat des de Cort. Concretament els veïns i veïnes, usuaris dels mercats i de Son Moix, podran dur al camió en l’horari establert els següents tipus de residus i materials:

- Petits electrodomèstics, com batedores, planxes, videojocs, aparells de ràdio, material informàtic, etc.

- Oli de cuina vegetal, sempre dins botelles de plàstic tancades.

- Petits objectes domèstics com penjadors, graneres, gerros...

- Envasos de tinta, tòners i cartutxos.

- Bombetes i fluorescents.

- Piles i bateries d’aparells elèctrics.

- Càpsules de cafè, separant les d’alumini i les de plàstic.

- Jocs i juguetes en condicions que es puguin reparar o reutilitzar.

- Roba i sabates en bon estat, aptes per a reutilitzar.

- Ponts de pintura, vernissos i aerosols.

Truyol ha afirmat que espera que sigui «un servei útil per a tora la ciutadania» i que «volem fer una política de residus de proximitat i acostar els Punts Verd als veïnats».

Amb aquest servei Emaya assegura que vol fer més fàcil a la ciutadania desfer-se d’aquests materials. També es recorda que aquests residus i molts d’altres es poden dur als Punts Verds, de Sant Jordi-s’Aranjassa, i de Son Castelló, oberts diàriament de les 08.00 a les 20.00 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.