Setmanari d'informació local - 138 anys

Ultimàtum d'AnimaNaturalis a la Conselleria d'Agricultura pel correbou de Fornalutx

8412

AnimaNaturalis ha donat aquest dimecres un ultimàtum a la Conselleria d'Agricultura i ha explicat que si en un termini de deu dies no reben resposta presentaran un contenciós al Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) per il·legalitzar el correbou de Fornalutx.

L'entitat animalista ha detallat en una nota informativa que tant a ells com a Cas Internacional i a l'Associació Animalista de Balears (Assaib) se'ls ha acabat «el temps i la paciència». A més, un pic complert aquest termini de temps demanaran les dimissions del director de la Conselleria d'Agricultura, Mateu Ginard, i del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal.

Precisament, aquestes entitats iniciaren el passat 2 de gener el tràmit davant l'Ajuntament de Fornalutx mitjançant la presentació en registre de la denúncia per il·legalitzar administrativament el correbou de Fornalutx. Per a això, es van basar en la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó que va donar la raó a l'Associació Nacional per a la Protecció i el Benestar dels animals (ANPBA), que va interposar un contenciós administratiu usant els mateixos arguments en què han basat les anteriors denúncies davant de la Conselleria.

Assaib ja va denunciar en anys anteriors la il·legalitat del correbou de Fornalutx en no poder demostrar l'Ajuntament la justificació administrativa amb documents originals o còpies compulsades de l'antiguitat i la celebració ininterrompuda durant almenys 100 anys d'aquest festeig.

«La Conselleria d'Agricultura ha escollit fer cas omís a tots els documents presentats que demostren la il·legalitat del 'correbou' i no és capaç de fer complir la llei. Estam farts de la incompetència de les administracions de Mallorca per no fer complir les lleis. Sembla que el sector taurí sigui intocable i puguin delinquir sense cap conseqüència», ha declarat el portaveu de Mallorca sense Sang, Guillermo Amengual.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.