Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB proposa invertir els doblers recuperats dels casos de corrupció en projectes socials

8424

El PSIB en el Consell de Mallorca vol «anar més enllà» per articular un sistema que permeti, a través del Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) invertir els doblers recuperats dels casos de corrupció en projectes socials.

En aquest sentit, els socialistes ja varen presentar una moció que va ser aprovada en 2014 amb l'objectiu de destinar als serveis socials aquests doblers, segons ha explicat la formació en una nota informativa.

El partit ha defensat que es tracta d'una mesura «imprescindible» però ha reconegut que «necessita un impuls».

Per aquest motiu, a través d'una moció signada també per MÉS i Podem, proposen articular un sistema per reinvertir els doblers en nous projectes «definits i identificables».

Així ho ha anunciat el portaveu del Grup Socialista, Miquel Àngel Coll, qui ha afegit que «ha arribat l'hora de fer efectiu el compromís del 2014 i retornar els recursos malbaratats a la societat de manera ordenada, transparent i consensuada».

En concret, la proposta pretén que sigui l'IMAS l'encarregat de canalitzar els fons recaptats per l'acció de la justícia i acordar amb les entitats del Tercer Sector els projectes a desenvolupar, «aplicant criteris d'objectivitat, transparència i rellevància social».

A més a més, Coll ha explicat que la iniciativa també pretén que durant el primer semestre de cada any que una persona titular del departament d'Economia i Hisenda informi al plenari dels fons recaptats i dels projectes fets.

Finalment, la moció també contempla que una part d'aquests fons recaptats siguin destinats a cooperació internacional per al desenvolupament.

Amb aquesta iniciativa, els socialistes han defensat que pretenen «transformar la xacra de la corrupció, que va deteriorar profundament la imatge de les principals institucions de la comunitat, en projectes de valor social».

La moció es debatrà durant el proper plenari ordinari del Consell de Mallorca, el dijous 9 de març.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.