Setmanari d'informació local - 138 anys

Busquets: «Bauzá va actuar en contra del món educatiu, i Montoro continua pel mateix camí»

8466

Indignació a la formació MÉS per Mallorca per la «manca de voluntat del Govern Rajoy de resoldre un dels problemes creats per José Ramon Bauzá en l’àmbit educatiu». «Bauzà a la passada legislatura no va obrir cap convocatòria de personal docent, el que ha suposat l’eliminació de places estables de feina per als professors i professores dels diferents centres educatius de les Illes» explica l'organització sobiranista.

«Bauzá va actuar en contra del món educatiu, i el ministre Montoro continua pel mateix camí. De fet ara Montoro ofega la comunitat educativa», ha assegurat la coportaveu de la formació ecosobiranista, Bel Busquets.

La previsió del Govern és donar resposta a les necessitats i a les demandes del sector educatiu amb l’obertura de dues convocatòries -l’any 2017 i el 2019-. Així la previsió era per enguany cridar a les oposicions 450 futurs docents, corresponents a les taxes de reposició del 2014, 2015 i 2016. Una xifra que ha quedat reduïda gairebé en 200 places, corresponents al 2016, pendents de l’aprovació dels pressupostos. El ministre Cristóbal Montoro ha fixat un màxim de 257 places «Això afecta negativament no només a les persones que aspiren a accedir a un lloc de feina, sinó també a l’organització dels centres i a la comunitat comunicativa, ja que no es garanteix l’estabilitat necessària», ha assenyalat Bel Busquets.

La coportaveu reclama que el Govern espanyol alliberi la taxa de reposició -places de professorat que es va jubilar el 2016, ja que ja es va perdre la possibilitat d’estabilitat de l’anterior legislatura, en què no es convocaren oposicions- i que les vacants que quedin per jubilació del funcionariat siguin cobertes per funcionaris i no per docents en situació d’interinatge. Busquets d’altra banda valora positivament la decisió de la conselleria d’oferir places de difícil provisió als centres com per exemple certes especialitats de Formació Professional, ja que «s’ha de mantenir una ampla oferta educativa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.