Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS demana que s'impedeixi l'indult a aquelles persones implicades en casos de corrupció

8508

MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han presentat una Proposició no de Llei (PNL), que es debatrà aquest dijous a la Comissió d'Afers Institucionals i Generals, perquè s'impedeixi l'indult a aquelles persones implicades en casos de corrupció.

La coportaveu parlamentària de MÉS per Mallorca Bel Busquets ha aclarit que l'horitzó sobre la llei de l'indult és la desaparició d'aquesta normativa. «Ara que es parla tant de la corrupció, ha de quedar clar que corrupció i indult són termes incompatibles», ha manifestat.

La PNL proposa desapoderar el Govern perquè passi a ser competència d'una comissió específica del Congrés de Diputats, en la qual es compti amb un consens superior a la majoria absoluta. A més, demanen que es limitin els supòsits en què pugui ser concedit un indult, de manera que no permeti la seva aplicació a aquells delictes de corrupció i, en general, aquells contra la Hisenda Pública i contra l'Administració Pública.

Finalment, sol·liciten que s'inclogui l'exigència d'una extensa motivació per a cada indult, amb informació pública per a la formulació d'al·legacions abans de la seva resolució definitiva.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.