Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort posarà en marxa un Pla d'Igualtat per evitar els espais «híper-masculinitzats»

8606
Cort posarà en marxa un Pla d'Igualtat per evitar els espais «híper-masculinitzats».

La regidora de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, ha explicat avui el Compromís del Pla d’Igualtat intern que ha aprovat avui la Junta de Govern coincidint amb el dia de la dona treballadora. «Ens fa il·lusió que sigui precisament avui el dia en què l’equip de govern manifesti de manera tan expressa el seu compromís amb la igualtat», ha assenyalat Jhardi.

«L’acord aprovat aquest dimecres declara el compromís de la Junta de Govern amb la igualtat entre dones i homes com a principi de la política corporativa envers al personal que està al seu servei», han indicat des de Cort. 

La regidora ha recordat que ja existia «un antecent d’aquesta eina entre els anys 2008 i 2010 quan es va dur a terme una recopilació de dades». «Avui el que feim és reprendre aquest compromís i aprovar en primer lloc fer aquesta declaració expressa amb la igualtat del personal que fa feina a l’Ajuntament», ha explicat.

Entre les tasques que aquest dimecres la Junta de Govern acorda dur a terme està la reactivació d’un Comitè d’Igualtat integrat per tècnics de l’àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics i tècnics de Funció Pública i membres de la Mesa de Personal que s’encarregarà d’actualitzar i recopilar dades de les diagnosis quantitativa i qualitativa de la situació, i elaborar una proposta de Pla d’Igualtat intern entre homes i dones a l’Ajuntament de Palma.

En aquest sentit Jhardi ha emfatitzat la necessitat d’aquest Pla ja que que dins el propi Ajuntament de Palma hi ha «espais híper-masculinitzats» com el dels xofers de l’EMT o la mateixa Policia Local. «A la Policia Local de Palma de 500 policies només hi ha 75 dones i, d’aquestes, 74 ocupen l’escala bàsica i només una ocupa un alt càrrec», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.